ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 25-28/11/2019 Ισχυρή κακοκαιρία την Δευτέρα με βελτίωση τις επόμενες ημέρες(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019. 
Προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρώτα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα και μετά τις μεσημεριανές ώρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.  Σταδιακά όμως από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.  Αναμένονται τοπικά και πάνω από 50 με 80 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και σε ορεινές κυρίως περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με βροχές και λίγες καταιγίδες που μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυρές κυρίως στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας στην περιοχή Ολύμπου, Κισσάβου και Μαυροβουνίου στο νομό Λάρισας καθώς και στο Πήλιο και την Οθρυ στο νομό Μαγνησίας.  Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές.  Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στις περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα.  Προσοχή σε τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που είναι πιθανές στις προαναφερθείσες περιοχές. Αναμένονται και πάνω από 50-80 τόννοι νερού ανά στρέμμα σε περιοχές του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου, του Πηλίου, του Ολύμπου, της Ελασσόνας και της Καλαμπάκας και 20-50 τόννοι νερού ανά στρέμμα στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας.
Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη σύντομη καταιγίδα.  Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά γρήγορα από τις μεσημεριανές ώρες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.  Στις πεδινές περιοχές θα είναι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη λόγω των φαινομένων θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/15°C
Τρίκαλα 12/15°C
Καρδίτσα 12/15°C
Βόλος 14/17°C
Καλαμπάκα 10/14°C
Ελασσόνα 11/14°C
Αγιά 12/14°C
Φάρσαλα 11/14°C
Παράλια 14/17°C
Σποράδες 16/18°C
--------------------------------------------------

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.
Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά στα νησιά του Αιγαίου ,τις Σποράδες ,τις Κυκλάδες ,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κατά περιόδους με βροχές και τοπικές καταιγίδες και μόνο αργά το βράδυ και από τα βόρεια θα αρχίσει η σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις στα πεδινά τμήματα ενώ στην ενώ στις Σποράδες πιθανόν να σημειωθούν κάποια φαινόμενα αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα διαλυθούν και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/17°C
Τρίκαλα 8/16°C
Καρδίτσα 7/16°C
Βόλος 10/17°C
Καλαμπάκα 8/16°C
Ελασσόνα 6/15°C
Αγιά 8/15°C
Φάρσαλα 6/15°C
Παράλια 12/18°C
Σποράδες 14/18°C
-------------------------------------------------------

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού με μεγάλα ηλιοφάνειας στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες θα δίνουν τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κυρίως στις ορεινές γύρω περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.  Στα πεδινά τμήματα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/17°C
Τρίκαλα 8/16°C
Καρδίτσα 7/16°C
Βόλος 10/18°C
Καλαμπάκα 8/16°C
Ελασσόνα 6/15°C
Αγιά 8/15°C
Φάρσαλα 6/15°C
Παράλια 12/18°C
Σποράδες 14/18°C
----------------------------------------------------

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο και τις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες.  Κάποιες σποραδικές μπόρες είναι πιθανόν να σημειωθούν προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλη ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους ενώ απο το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και σε κάποια πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Λάρισα:  προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και δεν αποκλείεται να σημειωθεί σύντομη μπόρα αργά το απογευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι 4 με 5  μποφόρ στα ορεινά τμήματα τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ενώ στις πεδινές περιοχές  νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/19°C
Τρίκαλα 9/19°C
Καρδίτσα 8/19°C
Βόλος 12/21°C
Καλαμπάκα 10/18°C
Ελασσόνα 7/18°C
Αγιά 8/18°C
Φάρσαλα 7/18°C
Παράλια 12/19°C
Σποράδες 15/21°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια