ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 29-11/1-12/2019 Βελτιωμένος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. 
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά πολύ γρήγορα μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλα τα τμήματα και θα επικρατήσουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου αλλά και σε κάποια πεδινά των Τρικάλων της Λάρισας και της Καρδίτσας αλλά ο καιρός πολύ γρήγορα θα βελτιωθεί πριν από το μεσημέρι και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Μικρή πιθανότητα πολύ λίγες βροχές θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές (Μαγνησία και Σποράδες).
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μικρή πιθανότητα σύντομης μπόρα αλλά ο καιρός πριν το μεσημέρι θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις ορεινές περιοχές της περιφέρειας αλλά σταδιακά προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν.  Στις πεδινές περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/19°C
Τρίκαλα 9/20°C
Καρδίτσα 9/19°C
Βόλος 14/21°C
Καλαμπάκα 10/18°C
Ελασσόνα 8/18°C
Αγιά 9/18°C
Φάρσαλα 9/19°C
Παράλια 14/20°C
Σποράδες 15/21°C
-------------------------------------------------------------

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.
Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και πιθανώς και σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειώνονται έως και τις μεσημεριανές ώρες κάποιες μεμονωμένες σύντομες μπόρες.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σύντομες μπόρες στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά αλλά σταδιακά προς το απόγευμα και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και αργά τη νύχτα και 7.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 8/20°C
Τρίκαλα 8/20°C
Καρδίτσα 8/20°C
Βόλος 13/21°C
Καλαμπάκα 9/19°C
Ελασσόνα 7/18°C
Αγιά 8/18°C
Φάρσαλα 7/19°C
Παράλια 14/19°C
Σποράδες 16/21°C
--------------------------------------------------------------

 Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται  στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις που στα παράλια της Μαγνησίας και τις Σποράδες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές το βράδυ.

Λάρισα:  προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές ώρες πιθανόν να υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.  Στις πεδινές περιοχές δεν αναμένονται άνεμοι πάνω από 2 με 3 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή κάμψη θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/15°C
Τρίκαλα 6/15°C
Καρδίτσα 6/15°C
Βόλος 10/16°C
Καλαμπάκα 6/14°C
Ελασσόνα 5/14°C
Αγιά 6/14°C
Φάρσαλα 6/14°C
Παράλια 11/15°C
Σποράδες 11/16°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Βασίλη, καλή επιτυχία και στα νέα σου καθήκοντα!!

    Πάμε για wave 1 τελικά;

    http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2019112812/gfsnh-10-264.png?12

    Τι λες, μιάς και ασχολείσαι ιδιαιτέρως με δείκτες κυκλοφορίας και τηλεσυνδέσεις, έχουμε κάτι το ιδιαίτερο να περιμένουμε; Έχω την εντύπωση ότι αυτή η κυκλοφορία θέλει ...σφαλιάρες για να αλλάξει. Και ίσως μόνο η στρατόσφαιρα μπορεί να τις δώσει αυτές τις σφαλιάρες τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wave 1 διαρκειας που ομως δειχνει ανικανο προς το παρον να κανει κατι σοβαρο στον πολικο στροβιλο. Περιμενουμε τα επομενα κυματα μηπως σταδιακα μετα τις 16-20/12 κανουν την παγωμενη δουλεια τους και ανεβασουμε τις χιονο μετοχες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου