ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 4-7/11/2019 Αρχικά βροχές/καταιγίδες και στη συνεχεία ομίχλες (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού στο Ιόνιο την Ήπειρο την δυτική Στερεά την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο ,τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ,τη Μακεδονία ,τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου με τοπικές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα και τα δυτικά ηπειρωτικά.  Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλα τα τμήματα εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και προς το μεσημέρι και σε πεδινά τμήματα αυτών των νόμων. Προς το απόγευμα δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας και τις Σποράδες.  Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σύντομη μπόρα ή καταιγίδα που προς το απόγευμα θα σταματήσει.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και 6 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/23°C
Τρίκαλα 12/21°C
Καρδίτσα 12/21°C
Βόλος 15/24°C
Καλαμπάκα 12/19°C
Ελασσόνα 12/21°C
Αγιά 12/22°C
Φάρσαλα 12/22°C
Παράλια 15/24°C
Σποράδες 16/24°C
-----------------------------------------------------------------------

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί πριν το μεσημέρι.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μόνο στα νησιά του Ιονίου υπάρχει πιθανότητα  για σύντομες μπόρες. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ μακριά απο την θάλασσα.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βουνά. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ μακριά απο την θάλασσα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Ομίχλες γύρω από την πόλη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και στις Σποράδες νοτιοι  3 με 4.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/22°C
Τρίκαλα 9/22°C
Καρδίτσα 7/22°C
Βόλος 13/23°C
Καλαμπάκα 9/22°C
Ελασσόνα 7/21°C
Αγιά 9/21°C
Φάρσαλα 6/22°C
Παράλια 14/22°C
Σποράδες 16/23°C
-----------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.  Σταδιακά από το απόγευμα θα συννεφιάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας και εκεί θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες.

Θεσσαλία:  προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Το πρωί και το βράδυ θα σημειωθούν ομίχλες.

Λάρισα:  καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και στην Πίνδο θα σημειωθούν μπόρες ή και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.  Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες κυρίως γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς στα πεδινά και 4 μποφόρ στα ορεινά και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/23°C
Τρίκαλα 9/23°C
Καρδίτσα 7/23°C
Βόλος 13/24°C
Καλαμπάκα 9/22°C
Ελασσόνα 7/22°C
Αγιά 9/22°C
Φάρσαλα 7/23°C
Παράλια 14/23°C
Σποράδες 17/24°C
------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019.
Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πού έως και Τις απογευματινές ώρες θα δώσουν στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και σποραδικά σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης μπόρες που πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο να είναι ισχυρές. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και στην Πίνδο θα σημειωθούν μπόρες ή και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πεδινά και νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/23°C
Τρίκαλα 10/23°C
Καρδίτσα 9/23°C
Βόλος 14/24°C
Καλαμπάκα 11/22°C
Ελασσόνα 9/22°C
Αγιά 10/22°C
Φάρσαλα 9/23°C
Παράλια 15/23°C
Σποράδες 17/24°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Βασίλη, νομίζω πως αύριο παίζει και η Αττική για καλά πράγματα, ενώ οι βορειότερες περιοχές της ανατολ. Στερεάς όχι και τόσο. Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σχεδον σιγουρη καταιγιδα η Αττικα λιγοτερα πιο βορεια στη Στερεα

      Διαγραφή
  2. Χαίρε Βασίλη Παρασκευή Σάββατο θα βρέχει;
    Είναι του αγ Νεκτάριου
    Ήθελα να μάθω τι καιρό θα χει;
    Κώστας Αθήνα
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα καλημέρα Είμαι σε ταξίδι και δεν μπορώ να μελετάω αναλυτικά. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι την παρασκευή πάλι είναι σοβαρή πιθανότητα να βγάλει κάποια μπορα στην Αθήνα μεσημέρι απογεύμα κυρίως δηλαδή για το Σάββατο δεν βλέπω κάτι.

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Καλή δύναμη σε ότι κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου