ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρική αναλύση επομένων ημερών (ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΧΑΡΤΕΣ)

SOUNDING ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ 08:00 10/11/2019(ΥΓΡΑΣΙΑ >90%
 ΑΛΛΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΗΔΑΜΙΝΗ
1) Αρκετές ομίχλες στη θεσσαλική πεδιάδα σήμερα νωρίς το πρωί ευτυχώς όχι πολύ πυκνές και διαλύθηκαν γρήγορα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες όπως αποκλειστικά είχαμε πει και σε ραδιόφωνο και σε τηλεόραση θα έπεφταν αρκετά χαμηλά κοντά στους 7 βαθμούς Κελσίου στους υπαίθριους μετεωρολογικούς σταθμούς του αστεροσκοπείου Αθηνών και κοντά στους 9 με 10 βαθμούς μέσα στις πόλεις της Θεσσαλίας. Στο Βόλο όπως πάντα οι ελάχιστες θερμοκρασίες είναι αρκετά ψηλότερες κοντά στους 12 βαθμούς το πρωί ενώ στις Σποράδες ακόμα ψηλότερες κοντά στους 15.
2) Για αύριο Κυριακή η συννεφιά και τοπικές βροχές/μπορες που θα σημειωθούν το πρωί δεν θα αφήσουν τον υδράργυρο να πέσει κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές και το μεσημέρι θα φτάσουμε πάλι όπως και σήμερα κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και Λάρισα και Βόλο.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 13/11/2019
500hPa ΥΓΡΑΣΙΑ>90% 
3) Η ανάλυση των πρωινών σημερινών δεδομένων δείχνει μικρό θετικό στροβιλισμό αλλά σε αρκετά μεγάλο βάθος της ατμόσφαιρας καθώς και κάποιες ανοδικές κινήσεις που από ότι φαίνεται θα ευνοήσουν την ανάπτυξη λίγων καταιγίδων κυρίως στη δυτική Θεσσαλία ενώ προς την περιοχή της Λάρισας τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και όπως είπαμε όσο πάμε στα παράλια της Μαγνησίας και τις Σποράδες θα είναι λίγα έως καθόλου. Υγρασία καθόλο το ύψος της τροπόσφαιρας θα βρίσκεται πάνω από 90% αλλά τα ποσά αστάθειας όπως προείπα δεν θα είναι μεγάλα και έτσι δεν αναμένονται οι έντονες καταιγίδες που σημειώθηκαν προ διημέρου.
4) Τέλος να δώσουμε και μία εικόνα για την επόμενη εβδομάδα που φαίνεται να είναι αρκετά πιο φθινοπωρινή με χαμηλότερες θερμοκρασίες ενώ Τρίτη και Τετάρτη φαίνονται αρκετά φαινόμενα. Από την Πέμπτη και μετά υπάρχει ακόμα ρευστότητας τα προγνωστικά δεδομένα αλλά για την περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχει αρκετά έντονο το σενάριο να έρθει η βελτίωση του καιρού που είχαμε αναφέρει στη μακροπρόθεσμη μας από τις αρχές κιόλας του Νοέμβρη για το διάστημα 12 με 20 περίπου του μήνα.
ECMWF 14-20/11 ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
5)Μελετάμε διεξοδικά όλα τα προγνωστικά στοιχεία και τους δείκτες και ταλαντώσεις της υφηλίου μιας και προς το τέλος του Νοεμβρίου αρχίζει αρκετή ρευστότητα στη στρατόσφαιρα δηλαδή σε ένα υψόμετρο πάνω από 25 χιλιόμετρα και αυτό είναι προάγγελος για σημαντικές αλλαγές του καιρού πιθανόν το Δεκέμβριο. Επίσης μελετάμε την κατάσταση για το EL-NINO καθώς και την τάση των ανέμων στη στρατόσφαιρα το επόμενο διάστημα το οποίο αρχίζει μάλλον να παίρνει μία μορφή την οποία θα αναλύσουμε κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες σε αναλυτικό άρθρο αρκετά εξειδικευμένο αλλά με απλά λόγια.
Καλό υπόλοιπο Σαββάτου και καλή Κυριακή σε όλους.
Αύριο το απόγευμα η αναλυτική διήμερη τριήμερη τακτική πρόγνωση καιρού στο blog η οποία θα αναρτήθηκε σε συνεργαζόμενα site και ομάδες στο Facebook.
Γιατί μόνο εδώ υπάρχει εμπειρία 25ετίας+ και σοβαρότητα στην προσέγγιση των καιρικών φαινομένων μέσα από ανάλυση πρωτογενών προγνωστικών δεδομένων όλων των προγνωστικών μοντέλων και όχι αντιγραφή 5-6 χαρτών που που κάπως κάπου κάποτε μας έδωσαν στο Facebook και νομίζουμε ότι γίνανε θεοί της μετεωρολογίας. Όπως έχει πει και ο κύριος Ζιακόπουλος '' Ακόμα και τώρα που μεγάλωσα μαθαίνω συνέχεια τα μυστικά του καιρού''.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ωραίος Βασίλης
    Όλα καλά και σήμερα
    Βελτίωση του καιρού
    Μία χαρά γίνανε οι δουλειές.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Ανυπομονώ κ για τα επόμενα.
    Καλη επιτυχία.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Κωστα παμε για νεες βροχες τωρα και χειμωνας αργοτερα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου