ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 10-11/12/2019 Κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΧΙΟΝΙΟΥ)

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πυκνές ομίχλες στη Θεσσαλία και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά γρήγορα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονίας τις δυτικές Κυκλάδες  και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου.  Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τά ηπειρώτικα και ως αργά το βράδυ και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου  τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.  Στα θαλάσσια τμήματα θα επικρατήσουν οι καταιγίδες ενώ στα ηπειρωτικά τμήματα οι βροχοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
 Θεσσαλία:  προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ομίχλες σε όλη την πεδιάδα αλλά γρήγορα θα συννεφιάσει από τα δυτικά τμήματα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες.  Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε όλες τις περιοχές.  Αναμένονται τοπικά και πάνω από 5 με 10 τόνους νερό το στρέμμα στις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές λίγο περισσότερο.
 Λάρισα:  προβλέπονται  αρχικά ομίχλες αλλά σταδιακά θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές πού προς τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/11°C
Τρίκαλα 5/10°C
Καρδίτσα 5/10°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 4/9°C
Ελασσόνα 4/10°C
Αγιά 5/12°C
Φάρσαλα 4/10°C
Παράλια 8/13°C
Σποράδες 11/15°C
----------------------------------------------------

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας αρχικά με βροχές ισχυρές σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αλλά από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά στα δυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται Και αργά το βράδυ και σε πολλά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας.

 Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα πιθανόν καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας πάνω από τα 1000-1200 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο ενώ σε τμήματα του Πηλίου και της Όθρυς στη Μαγνησία πάνω από τα 1500 μέτρα περίπου.  
Το ύψος του χιονιού πάνω από τα 1.400 με 1.600 μέτρα θα φτάνει και τα 20 με 30 εκατοστά κατά μέσο όρο. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σε τμήματα των Τρικάλων και της Λάρισας ενώ στα παράλια τμήματα και Μαγνησία και τα νότια του Νομού Καρδίτσας οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν. Αναμένονται πάνω από 30 με 50 τόνοι νερό το στρέμμα στις περισσότερες πεδινές περιοχές ενώ σε περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου που κοιτάνε στα ανατολικά θα ξεπεράσει  και τους  80 με 120 τόνους νερό ανά στρέμμα.  Προσοχή σε τοπικές πλημμύρες κυρίως στην περιοχή του Κισσάβου, του Ολύμπου ,του Μαυροβουνίου και του Πηλίου.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές πιθανόν ισχυρές αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα βορειοανατολικοί 8 και πιθανόν για λίγο 9 μποφόρ.  Μεγάλη προσοχή στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/11°C
Τρίκαλα 6/10°C
Καρδίτσα 6/10°C
Βόλος 9/12°C
Καλαμπάκα 5/9°C
Ελασσόνα 5/9°C
Αγιά 6/10°C
Φάρσαλα 6/9°C
Παράλια 8/12°C
Σποράδες 10/13°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια