ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 12-13/12/2019 Βελτιωμένος καιρός(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

 Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των Σποράδων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά ο καιρός προς τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί.  Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί γενικά καλύτερος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθεί και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας όπως και στις Σποράδες αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά σταδιακά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.  Στις υπόλοιπες περιοχές του διαμερίσματος θα υπάρχει ηλιοφάνεια  αλλά μετά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν υψηλές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός αλλά στη συνέχεια θα σημειωθούν κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας.  Μετά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νεου  υψηλές νεφώσεις άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πεδινά τμήματα δυτικοί ασθενείς και στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ αλλά πολύ γρήγορα και άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλα τα πελάγη και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/12°C
Τρίκαλα 6/13°C
Καρδίτσα 6/13°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 5/12°C
Ελασσόνα 5/11°C
Αγιά 5/12°C
Φάρσαλα 5/12°C
Σποράδες 10/14°C
------------------------------------------------------------

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.
Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και πιθανόν σε τμήματα της Θράκης άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα λίγες καταιγίδες.  Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στην Πίνδο κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά κατά τόπους θα υπάρχουν και παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα δυτικοί 4 το πολύ 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/12°C
Τρίκαλα 4/11°C
Καρδίτσα 3/11°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 5/11°C
Ελασσόνα 3/11°C
Αγιά 5/11°C
Φάρσαλα 3/12°C
Παράλια 8/14°C
Σποράδες 10/15°C


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια