ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 19-20/12/2019 Βελτιωμένος καιρός αλλά με ομίχλες(+XAΡΤΕΣ ΟΜΙΧΛΩΝ)

Πεμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019.

Προβλέπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες σε εσώκλειστες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Στερεάς. 

Θεσσαλία:  προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά ομίχλη κατά τόπους  πυκνή πιθανόν και μέσα στην πόλη  και στη συνέχεια ηλιοφάνεια μέχρι τις βραδινές ώρες όπου και πάλι θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου  επίπεδα θα κυμανθεί σε: 
Λάρισα 6/11°C
Τρίκαλα 4/10°C
Καρδίτσα 4/10°C
Βόλος 8/15°C
Καλαμπάκα 3/9°C
Ελασσόνα 4/11°C
Αγιά 5/10°C
Φάρσαλα 4/11°C
Σποράδες 12/16°C
-------------------------------------------------


Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. 
Προβλέπονται αρχικά παροδική συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη Μακεδονία την δυτική στερεά και αργότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα σε περιοχές της Ηπείρου  και της Κέρκυρας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.  Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Στερεάς με ομίχλες που αργότερα Θα διαλυθούν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται  τοπική συννεφιά πού τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Πίνδο καθώς και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας άνευ σημασίας.  Ομίχλες κατά τόπους τις πρωινές ώρες που θα διαλυθούν μετά το μεσημέρι.
 Λάρισα: προβλέπεται τοπική συννεφιά και ομίχλες τις πρωινές ώρες ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλες τις μεσημεριανές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα θαλάσσια τμήματα νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε: 

Λάρισα 7/14°C
Τρίκαλα 6/13°C
Καρδίτσα 6/13°C
Βόλος 9/15°C
Καλαμπάκα 5/13°C
Ελασσόνα 5/13°C
Αγιά 6/13°C
Φάρσαλα 5/13°C
Σποράδες 12/17°

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια