ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 2-3/12/2019 Πτώση θερμοκρασίας στα κανονικά επίπεδα (+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες λίγες βροχές στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές στα ανοιχτά των παραλιών της Λάρισας και της Μαγνησίας.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλοκαίρια με ηλιοφάνεια αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κατά τόπους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα και νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/12°C
Τρίκαλα 2/11°C
Καρδίτσα 1/11°C
Βόλος 7/14°C
Καλαμπάκα 3/9°C
Ελασσόνα 1/9°C
Αγιά 2/11°C
Φάρσαλα 1/11°C
Παράλια 6/13C
Σποράδες 9/15°C
--------------------------------------------------------------------

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις αλλά γρήγορα στα νησιά του Ιονίου θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και του βορείου Ιονιου.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης  και το νομό Φλώρινας πάνω από τα 700-900 μέτρα υψόμετρο  ενώ στην περιοχή του βορείου Έβρου δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα 200 μέτρα υψόμετρο.  Χιονοστρωσεις βέβαια αναμένονται σε υψηλότερα από τα αναφερόμενα υψόμετρα.

Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά που σταδιακά θα αυξηθεί και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μόνο στις Σποράδες και τα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας αυτές δεν αποκλείεται να είναι αξιόλογες. Λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Ολύμπου και της Πίνδου πάνω από τα  1800  με 1900 μέτρα υψόμετρο.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός αλλά έχει συννεφιά σταδιακά θα αυξηθεί και κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά.

Οι άνεμοι στην αρχή Θα πνέουν δυτικοί ασθενείς αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν στα θαλάσσια τμήματα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενώ αργά το βράδυ θα στραφούν στις Σποράδες σε βορειοανατολικούς 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/10°C
Τρίκαλα 3/10°C
Καρδίτσα 2/10°C
Βόλος 7/13°C
Καλαμπάκα 3/11°C
Ελασσόνα 2/10°C
Αγιά 3/11°C
Φάρσαλα 2/10°C
Παράλια 6/14C
Σποράδες 9/14°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like



Σχόλια