ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 21-23/12/2019 Τοπικές μπόρες την Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΑΝΕΜΟΥ)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με τοπικες βροχές κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε ολα σχεδόν τα Ηπειρώτικα και αργότερα και στα νησιωτικά τμήματα και θα σημειωθούν και λίγες βροχές κυρίως στη Μακεδονία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη δυτική Στερεα και τη δυτική Πελοπόννησο. 
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά θα αυξηθούν οι νεφώσεις πρώτα στην Πίνδο και τη δυτική Θεσσαλία και αργότερα και στα υπόλοιπα τμήματα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Πίνδο και ψιχάλες σε τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Καλαμπάκας.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά στη συνέχεια θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί στα πεδινά μεταβλητοί στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα έως 4 μποφόρ αλλά από τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ στις πεδινές περιοχές και στα 5 με 6 μποφόρ στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα.


Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου  επίπεδα θα κυμανθεί σε: 
Λάρισα 6/13°C
Τρίκαλα 5/13°C
Καρδίτσα 5/14°C
Βόλος 8/16°C
Καλαμπάκα 5/13°C
Ελασσόνα 5/13°C
Αγιά 6/13°C
Φάρσαλα 5/14°C
Σποράδες 12/17°C
-----------------------------------------------------------------

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.
Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης νεφώσεις με τοπικές βροχές που στην Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονες. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί γενικά βελτιωμένος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημεριανές όμως από τα δυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί και ως αργά το βράδυ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επεκταθούν στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν έντονα σε περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και από το απόγευμα Σε περιοχές της Θράκης της κεντρικής Πελοποννήσου και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες κυρίως στην Πίνδο και σε κάποια ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας ο καιρός θα είναι καλός. Από τις μεσημεριανές όμως ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε όλο το διαμέρισμα ενώ στην Πίνδο θα είναι έντονες. Αναμένονται κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά βροχής τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και γύρω στα 5 στα υπόλοιπα τμήματα ενώ στην Πίνδο θα σημειωθούν αρκετά πιο έντονες βροχές και πιθανόν να ξεπεράσουμε και τα 30 με 40 χιλιοστά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και διαστήματα νεφώσεων αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες μπόρες έως και τις βραδινές ώρες οπου ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στα θαλάσσια τμήματα αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες πιθανόν να φτάσουν και τα 7 για λίγο με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/18°C
Τρίκαλα 7/18°C
Καρδίτσα 6/19°C
Βόλος 11/19°C
Καλαμπάκα 7/17°C
Ελασσόνα 6/16°C
Αγιά 6/16°C
Φάρσαλα 6/18°C
Σποράδες 13/20°C
--------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019.
Αρχικά κακοκαιρία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  τα Δωδεκάνησα Και πιθανόν τη Θράκη  και την Κρήτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.  Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και εκεί θα σημειώνονται κάποιες μπόρες κατά περιόδους που προς το βράδυ θα επεκταθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας και εκ νέου σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Θεσσαλία:  προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται κατά περιόδους μόνο στην Πίνδο και από αργά το απόγευμα και σε τμήματα του Ολύμπου του Κισσάβου και του Πηλίου.

Λάρισα:  καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι γρήγορα από τις μεσημεριανές ώρες σε βορειοδυτικούς 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ αργά το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά και στα 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/18°C
Τρίκαλα 6/18°C
Καρδίτσα 6/18°C
Βόλος 9/19°C
Καλαμπάκα 7/18°C
Ελασσόνα 7/16°C
Αγιά 6/16°C
Φάρσαλα 6/18°C
Σποράδες 13/19°C


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια