ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Υψομετρα χιονόπτωσης και χιονοστρωσης της ''Ζηνοβιας'' 29-30/12/2019

Η προγνωστική ομάδα Θεσσαλίας με όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα  σας παρουσιάζει χάρτη της Ελλάδας με τα υψόμετρα χιονοστρωσης και χιονοπτώσεις.  Με μπλε χρωματισμό είναι τα υψόμετρα που θα ξεκινάει να χιονίζει ενω με  μαύρο χρωματισμό είναι τα υψόμετρα από τα οποία θα στρώνει χιόνι. 
 Όπως βλέπετε περιοχές του Πηλίου και της Οθρυος και των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας και βόρειοδυτικης Αττικής θα δεχτούν τον κύριο όγκο των χιονοπτώσεων.
 Από πεδινές περιοχές όπως βλέπετε ο νομός Βοιωτίας θα είναι ο πιο ευνοημένος μιας και θα στρώσει χιόνι κατά μεγάλη πιθανότητα για λίγο την Δευτέρα και μέσα στη Λιβαδειά και τη Θήβα με το εκτιμώμενο ύψος αυτού  να πλησιάζει τα 5 με 10 εκατοστά.  Χιονοπτώσεις μέχρι πολύ χαμηλού υψομέτρου θα σημειωθούν και στη Χαλκίδα αλλά δεν αναμένεται να φτάσουν στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Στην Κρήτη τέλος οι χιονοπτώσεις  θα ξεκινούν πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο με πιθανότερο τα 1400 για χιονοστρωση.Για την περιοχή της Αττικής οι περιοχές που θα στρώσει χιόνι θα ξεκινούν από τα 200 μέτρα υψόμετρο  στα δυτικά του  νομού,  πάνω από τα 300 με 400 μέτρα στα βόρεια προς την Πάρνηθα ενώ όσο πάμε προς την Πεντέλη και τον Υμηττό τα υψόμετρα ανεβαίνουν στα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας όπως είπαμε δεν αναμένονται σημαντικά  ύψη χιονιού και αυτά θα αγγίξουν μόνο στο Πήλιο και την Οθρυ τα 10 με 20 εκατοστά  σε υψόμετρα πάνω από τα 500 με 600 μέτρα.
 Επόμενη προγραμματισμένη πρόγνωση καιρού θα βγει την Κυριακή το απόγευμα για την Δευτέρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πιθανόν να περιλαμβάνει και την Πέμπτη μιας και θα λείπω αυτές τις μέρες.

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια