ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 30/12-2/1/2020 Βοριάδες, παγετος και κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια.(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται συννεφιά στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Κυκλάδες τις Σποράδες την Κρήτη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τα παραθαλάσσια.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας ανατολικής Στερεάς Ευβοίας και Κρήτης ενώ στους νόμους Μαγνησίας Φθιώτιδας και Βοιωτίας τα χιόνια θα πλησιάσουν και τις πεδινές περιοχές με ένα ενδεικτικό υψόμετρο 100- 200 μέτρα. Ισχυρα φαινομενα σε Φθιωτιδα, Βοιωτια, Αττικη και Κρητη-Δωδεκανησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με παγετό στη δυτική και βόρεια κυρίως Ελλάδα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά που θα δίνει  τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στις Σποράδες,  χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Μαγνησίας και Λάρισας και χιονοπτώσεις  σε περιοχές από ένα υψόμετρο 100 μέτρα και πάνω στο νομό Μαγνησίας σε περιοχές των Φαρσάλων  της Αγιας του Ολύμπου και του Μαυροβουνίου.  Στις υπόλοιπες περιοχές παρόλο την τοπική συννεφιά κατά περιόδους δεν αναμένεται να σημειωθούν φαινόμενα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.
 Λάρισα:  προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους με πολυ μικρή πιθανότητα ασθενούς χιονόνερου / χιονιού τις μεσημεριανές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/7°C
Τρίκαλα -2/7°C
Καρδίτσα -2/7°C
Βόλος 2/5°C
Καλαμπάκα -1/7°C
Ελασσόνα -3/5°C
Αγιά -1/5°C
Φάρσαλα -3/5°C
Σποράδες 4/8°C
---------------------------------------------------------------
 Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά στις Σποράδες την Εύβοια και Ανατολική στερεά τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ισχυρες βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 200 με 500 μέτρα στις βορειότερες περιοχές και πάνω από τα 700 με 800 μέτρα στην Κρήτη. Σταδιακά ο καιρός από Τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια προς τα νότια θα βελτιωθεί και αργά τη νύχτα μόνο στην Κρήτη θα σημειώνονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές ώρες στις Σποράδες είναι πιθανόν να σημειώνονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο καλό καιρός και εκεί θα βελτιωθεί γρήγορα.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 αλλά σταδιακά και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς παντού και θα εξασθενήσουν.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/8°C
Τρίκαλα -1/9°C
Καρδίτσα -2/9°C
Βόλος 3/8°C
Καλαμπάκα -1/9°C
Ελασσόνα -3/7°C
Αγιά 0/8°C
Φάρσαλα -1/7°C
Σποράδες 5/10°C
---------------------------------------------------------------
 Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από τα βόρεια προς τα νότια και θα σημειωθούν βροχές στα νησιά του Αιγαίου και στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας Ευβοίας ανατολικής Στερεάς ανατολικής Πελοποννήσου Κυκλάδων και Κρήτης και σποραδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα πάνω από τα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο. Στην Θράκη και κυρίως στον Εβρο αλλά και στη Θεσσαλία θα παρατηρηθεί παγωμένη βροχή όποτε θέλει μεγάλη προσοχή.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες δέσμη νεφών είναι πιθανόν να δώσει  τοπικές βροχές στις Σποράδες και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 100-300 μέτρα κατά μέσο όρο. Πιθανότητα παγωμένης βροχής ή ασθενούς χιονόπτωσης κατά τόπους στην πεδιάδα με τις αρνητικές θερμοκρασίες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί για λίγο σε περιοχές της Αγιας, της Καρδίτσας των Φαρσάλων και Μαγνησίας με βροχές στα πεδινά και τις Σποράδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας πάνω από τα 300-400m υψόμετρο κατά μέσο όρο.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά θα συννεφιάσει και πιθανόν να σημειωθούν το πρωί και το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις, χιονόνερο ή παγωμένη βροχή μικρής διάρκειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ που προς το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Στα πεδινά τμήματα θα παραμείνουν οι άνεμοι γενικά Βόρειοι 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε χειμερινά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -3/9°C
Τρίκαλα -2/11°C
Καρδίτσα -3/11°C
Βόλος 4/11°C
Καλαμπάκα 1/11°C
Ελασσόνα -3/10°C
Αγιά -2/9°C
Φάρσαλα -3/9°C
Σποράδες 7/12°C
-------------------------------------------------------------
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου  2020.
Προβλέπεται αρχικά στις Σποράδες την Εύβοια την Ανατολική στερεά τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και θαλάσσια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά πάνω από τα 500 με 600 μέτρα στα βορειότερα τμήματα και πάνω από τα 1.000 με 1.200 στην Κρήτη. Προς τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Θεσσαλία: προβλέπεται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ορεινά και στα Ανατολικά του νομού Λάρισας στη Μαγνησίας και στις Σποράδες θα υπάρχουν νεφώσεις αρχικά με τοπικές βροχές στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στο Πήλιο και τη Οθρυ αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί το απόγευμα.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ πού προς το βράδυ στις Σποράδες θα φτάσουν και τα 8.  Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε χειμερινά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/9°C
Τρίκαλα -2/9°C
Καρδίτσα -2/9°C
Βόλος 2/10°C
Καλαμπάκα -1/8°C
Ελασσόνα -3/7°C
Αγιά -1/7°C
Φάρσαλα -3/7°C
Σποράδες 7/10°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 



e-meteolarissa.blogspot.com


e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια