ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 4-6/12/2019 Tοπικες βροχές και χιόνια στα ορεινά(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από βορρά προς νότο με τοπικές νεφώσεις και βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα που σταδιακά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα έχουν επεκταθεί στα νησιά του Αιγαίου και το βράδυ και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.  Τα φαινόμενα σταδιακά από βορρά προς νότο θα εξασθενήσουν από τις μεσημεριανές ώρες και μετά.   Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα του νομού Φλώρινας Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο. Στην περιοχή του Έβρου δεν αποκλείεται κάποιες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε υψόμετρα κάτω από τα 200 μέτρα.

Θεσσαλία:  προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που θα είναι αξιόλογες στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες.  Στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας θα είναι αρκετά πιο ασθενή τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και μετά αυτά τα περιοριστούν  στις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις ασθενείς στα ορεινά πάνω από τα 600-800m με βελτίωση από το απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά της περιφέρειας μας. Χιονοστρωσεις 3-10cm θα σημειωθούν σε υψόμετρα πάνω από 1000-1200m όλων των νομών. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5-10 τόννοι νερού στα πεδινά και 20-40 τόννοι νερού στις παραθαλασσιες περιοχές Κισσαβου, Μαυροβουνίου και Πηλίου.

Λάρισα:  προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν με τοπικές βροχές.  Από τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα παράλια και τις Σποράδες αρχικά από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις  6 με 7 μποφόρ αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά σε όλα τα πελάγη και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/8°C
Τρίκαλα 6/8°C
Καρδίτσα 6/8°C
Βόλος 8/10°C
Καλαμπάκα 4/7°C
Ελασσόνα 4/7°C
Αγιά 4/7°C
Φάρσαλα 5/7°C
Παράλια 6/9C
Σποράδες 9/11°C
--------------------------------------------------
Πέμπτη 5  Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρωτική χώρα καθώς και στη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός σταδιακά μετά το απόγευμα θα βελτιωθεί.
 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί και βελτίωση μετά το μεσημέρι.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια 5 με 6  με εξασθένηση από αργά το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/11°C
Τρίκαλα 5/11°C
Καρδίτσα 5/11°C
Βόλος 7/12°C
Καλαμπάκα 4/10°C
Ελασσόνα 2/9°C
Αγιά 4/10°C
Φάρσαλα 3/11°C
Παράλια 7/12C
Σποράδες 9/13°C
-----------------------------------------------------

Παρασκευή 6  Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες.  Στις υπόλοιπες περιοχές στα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πεδινά τμήματα ασθενείς και στα θαλάσσια αρχικά 3 με 4 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε 
Λάρισα 2/11°C
Τρίκαλα 2/11°C
Καρδίτσα 2/11°C
Βόλος 6/13°C
Καλαμπάκα 3/10°C
Ελασσόνα 1/10°C
Αγιά 3/11°C
Φάρσαλα 1/10°C
Παράλια 6/12C
Σποράδες 8/13°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια