ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 7-9/12/2019 Ομίχλες αλλά και άνοδο θερμοκρασίας(+XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

 Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα με σύντομες βροχές στην Ήπειρο στη Μακεδονία τη Θράκη στη δυτική Στερεά και της δυτικής Πελοποννήσου αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με σύντομες τοπικές μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας αλλά ο καιρός πολύ γρήγορα από τις μεσημεριανές ώρες θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη μπόρα αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και από το μεσημέρι ηλιοφάνεια.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις το πολύ 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/13-14°C
Τρίκαλα 6/13°C
Καρδίτσα 5/13-14°C
Βόλος 8/14°C
Καλαμπάκα 4/13°C
Ελασσόνα 4/12-13°C
Αγιά 4/12°C
Φάρσαλα 5/13-14°C
Παράλια 8/13°C
Σποράδες 10/13°C
---------------------------------------------------------

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο προς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σύντομες καταιγίδες.  Τοπικές ομίχλες σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια μακριά από τη θάλασσα.

Θεσσαλία:  προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές ομίχλες πιθανόν πυκνές κοντά σε λίμνες και ποτάμια στο εσωτερικό της πεδιάδας.  Στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος όλη την ημέρα.

Λάρισα:  προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ.

Στο εσωτερικό της πεδιάδας η διάρκεια της ομίχλης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μέγιστη θερμοκρασία  μιας και αυτή δεν θα διαλυθεί εύκολα κοντά σε λίμνες και ποτάμια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Γενικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 3/10-12°C
Τρίκαλα 4/11-13°C
Καρδίτσα 3/10-12°C
Βόλος 8/14-15°C
Καλαμπάκα 5/11-13°C
Ελασσόνα 4/10-12°C
Αγιά 4/12-13°C
Φάρσαλα 3/11-13°C
Παράλια 8/13°C
Σποράδες 11/15°C
--------------------------------------------------------

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία το πρωί και το βράδυ.  Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη ,τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τη βόρεια Στερεά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στη δυτική Στερεά τη Δυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

Θεσσαλία:  προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στο εσωτερικό της πεδιάδας θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες κατά τόπους πυκνές κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.  Από τις μεσημεριανές ώρες και κυρίως το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα στην Πίνδο να σημειωθούν σύντομες μπόρες.

Λάρισα:  προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ ενώ προς τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν και τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι 3 μποφόρ στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές.

Στο εσωτερικό της πεδιάδας η διάρκεια της ομίχλης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μέγιστη θερμοκρασία  μιας και αυτή δεν θα διαλυθεί εύκολα κοντά σε λίμνες και ποτάμια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Γενικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 4/9-11°C
Τρίκαλα 4/9-11°C
Καρδίτσα 4/9-11°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 5/11-12°C
Ελασσόνα 4/11-12°C
Αγιά 5/11-12°C
Φάρσαλα 4/10-12°C
Παράλια 8/12-13°C
Σποράδες 10/14°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια