ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 13-15/1/2020 Ομίχλες στα βόρεια και βροχές στα νότια(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΟΜΙΧΛΗΣ)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται στη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια και πιθανόν την ανατολική στερεά νεφώσεις που μέχρι το απόγευμα πιθανόν να δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (>1200m)  Λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν τις βραδινές ώρες.  Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά καλοκαίρια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους που θα δώσουν οι ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στα παράλια του νομού Λάρισας στα Ανατολικά του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι.  Λίγα χιόνια είναι πιθανόν να πέσουν το πρωί στην Πίνδο πάνω από τα 1000-1200m  άνευ σημασίας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα με ομίχλες σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια και στα ορεινά τμήματα της Πίνδου αλλά και στις πεδινές περιοχές γύρω από τον Πηνειό.
Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα με ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ γύρω από τον Πηνειό.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα ανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/11°C
Τρίκαλα 3/11°C
Καρδίτσα 3/11°C
Βόλος 5/13°C
Καλαμπάκα 3/11°C
Ελασσόνα 2/10°C
Αγιά 3/10°C
Φάρσαλα 2/10°C
Σποράδες 8/12°C
--------------------------------------------
Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020.
Προβλέπεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από τα νότια της χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια και πιθανόν σε τμήματα των Σποράδων και της Χαλκιδικής μέχρι αργά το βράδυ. Ομίχλες θα σημειωθούν σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα σε Θεσσαλία , Θρακη και Μακεδονία.
Θεσσαλία: προβλέπονται λιγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και δεν αποκλείεται μετά τις μεσημεριανές ώρες να  να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές σε περιοχές των Σποράδων.  Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια στο εσωτερικό της πεδιάδας.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς.  Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ κοντά  στον Πηνειό.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια Νότιοι νοτιοανατολικοί το πολύ έως 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 0/10°C
Τρίκαλα 1/10°C
Καρδίτσα 0/10°C
Βόλος 4/12°C
Καλαμπάκα 1/10°C
Ελασσόνα -1/10°C
Αγιά 1/10°C
Φάρσαλα -1/10°C
Σποράδες 8/12°C
---------------------------------------------------
 Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται συννεφιά στην Πελοπόννησο την Αττικοβοιωτία την Εύβοια τις Σποράδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές κατά περιόδους και λίγες καταιγίδες στην περιοχή της Κρήτης και της Καρπάθου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης.
 Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες σύντομες ασθενείς βροχές στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες.  Πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί αλλά και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.
 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις.  Πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ ακόμα και μέσα στην πόλη.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα δυτικοί ασθενείς στα παράλια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί ανάλογα της διάρκειας της ομίχλης κατά μέσο όρο σε
Λάρισα 1/8-10°C
Τρίκαλα 1/9-11°C
Καρδίτσα 1/8-10°C
Βόλος 4/11-12°C
Καλαμπάκα 1/9-11°C
Ελασσόνα 0/10-11°C
Αγιά 1/9-10°C
Φάρσαλα 0/9-11°C
Σποράδες 8/13°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια