ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρικές προειδοποιήσεις. Κρήτη- Δωδεκάνησα 15-17/1/2020.

Καιρικές προειδοποιήσεις.
 Κρήτη- Δωδεκάνησα 15-17/1/2020.
 Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν το βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης θα κινηθεί τελικά νοτιότερα από ότι προβλέπονταν.  Η κίνηση του θα είναι τουλάχιστον 100 με 150 χιλιόμετρα νοτίως της Κρήτης με αποτέλεσμα τα μέτωπα κακοκαιρίας να επηρεάσουν μερικώς το νησί και με απλά λόγια το πάρα πολύ νερό θα πέσει στη θάλασσα.  Όπως βλέπετε στο χάρτη το κέντρο της πίεσης του θα πλησιάσει  τα 1012hPa και η κίνηση του θα είναι από τον κόλπο της σύρτης προς την Κύπρο.


Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τους ανέμους που τελικά θα επικρατήσουν στο νησί που θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί και έτσι τα περισσότερα φαινόμενα που θα είναι τοπικά έντονα θα  επηρεάσουν το βόρειο κομμάτι του νησιού.  Θα υπάρξει δηλαδή  περισσότερο  ορογραφικός υετός και πολύ λιγότερο μετωπικός. Οι τοπικές βέβαια σύγκλισεις ανέμου κατά την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού θα δώσουν κάποια ποσά θετικού στροβιλισμού και κάποιες μπόρες και καταιγίδες δυναμικού χαρακτήρα.  Τα περισσότερα όμως φαινόμενα τα οποία θα κρατήσουν και τουλάχιστον ένα τριήμερο κατά περιόδους θα σημειωθούν στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

Τέλος βλέπετε και το συνολικό ποσό υετού που φαίνεται να πέφτει το τριήμερο 15 με 17 Ιανουαρίου 2020 στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Το ύψος της βροχής που θα σημειωθεί στο βόρειο κομμάτι της Κρήτης θα πλησιάσει τα 120 με 160 χιλιοστά. Στα νότια τμήματα αλλά και στην περιοχή της Ρόδου θα έχουμε περίπου 30 με 50 χιλιοστά.  Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές πάνω από τα 1600-1800 μέτρα υψόμετρο ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα το χιόνι θα λιώσει δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από όσα έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα.  
Η προγνωστική ομάδα Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα εδώ και σύντομα με σημαντική αναβάθμιση για να σας δίνει τον καιρικο παλμό όλης της χώρας.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια