ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΚΡΗΤΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 16-17/1/2020

Καιρικές προειδοποιήσεις-  πορεία κακοκαιρίας στην Κρήτη.
 Όπως βλέπετε και στον προγνωστικό χάρτη  για σήμερα το βράδυ το βαρομετρικό χαμηλό σιγά-σιγά κινείται προς την ανατολική Μεσόγειο.  Το κέντρο της πίεσης του θα πέσει κοντά στα 1.009 με 1.010hPa ενώ φαίνεται και το βόρειο ρεύμα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή της βόρειας Κρήτης και αυτό θα ευνοήσει τις βροχές ορογραφικού χαρακτήρα σε αυτήν την περιοχή.

 Στη δορυφορική φωτογραφία από το sat24.com βλέπετε τις χαρακτηριστικές νεφώσεις όταν έχουμε βόρειο ρεύμα πως είναι σαν ινες με διάταξη Βορρά- Νότου και μόλις φτάνει στα ορεινά τμήματα της Κρήτης υπάρχει νεφοποίηση και συνεχείς σταθερές ποτιστικές βροχές σε όλο το βόρειο κομμάτι του νησιού.
Όπως βλέπετε και στη συνολική βροχή μέχρι τώρα το μεσημέρι έχουν σημειωθεί γενικά από 10 έως και 50 χιλιοστά στο μεγαλύτερο μέρος της νήσου.  Αυτή η κατάσταση φαίνεται να συνεχίζεται χωρίς ακραίες εκφάνσεις και για την αυριανή μέρα όπως ακριβώς σας ενημερώσαμε  στην τακτική πρόγνωση καιρού της Τετάρτης  αλλά και μέσα από την ραδιοφωνικές μου εκπομπές καθε απόγευμα (PRESSING 90.1 FM).

 Τέλος βλέπετε και τις περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως τις απογευματινες και βραδυνές ώρες σήμερα. Στη δεύτερη εικόνα αύριο το πρωί το μεσημέρι και στην τρίτη εικόνα αύριο το απόγευμα έως το βράδυ.  Φαίνεται η αυριανή ημέρα να είναι πιο καλή από θέμα συγκομιδής βροχής μιας και φαίνεται ότι θα έχουμε όση αστάθεια χρειάζεται ώστε ο ορογραφικος υετός να δώσει και αύριο τουλάχιστον 30 με 50 mm στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.




Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια