ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/1/2020 Βοριάδες και κανονικές θερμοκρασίες(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και αν αυτά σημειωθούν θα σημειωθούν σε τμήματα της Εύβοιας της Ρόδου και της βόρειας Κρήτης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και κατά τόπους λίγες τοπικές νεφώσεις.  Μικρή είναι η πιθανότητα αυτές οι τοπικές νεφώσεις να δώσουν ψιχάλες στα παράλια τμήματα του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου του Ολύμπου Και πιθανόν της Οθρυος και των Σποράδων.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 5 μποφόρ ενώ στην πεδιάδα θα πνέει ένα ανατολικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/11°C
Τρίκαλα 2/11°C
Καρδίτσα 1/11°C
Βόλος 5/11°C
Καλαμπάκα 1/11°C
Ελασσόνα 0/10°C
Αγιά 3/10°C
Φάρσαλα 0/10°C
Σποράδες 9/12°C
-------------------------------------------------------------------------
 Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται στη δυτική και βόρεια χώρα καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.  Στην ανατολική χώρα και τα νησιωτικά τμήματα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας στις Σποράδες στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας και πιθανόν σε κάποιες ορεινές περιοχές  της ηπειρωτικής χώρας ανευ σημασιας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ψιχάλες στα ανατολικά παράλια του νομού Λάρισας, Μαγνησίας και στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση μικρή προς το βράδυ ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 1/11°C
Τρίκαλα 0/11°C
Καρδίτσα 0/11°C
Βόλος 5/10°C
Καλαμπάκα 0/11°C
Ελασσόνα 0/10°C
Αγιά 3/10°C
Φάρσαλα 0/10°C
Σποράδες 9/12°C
---------------------------------------------------------------
 Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια στη βόρεια Κρήτη και πιθανόν σε νησιά του κεντρικού Αιγαίου ,τη Χαλκιδική και το νότιο Ιόνιο νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας της βόρειας Κρήτης και στα ανατολικά της Μαγνησίας και στις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.
 Θεσσαλία: προβλέπεται με νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.  Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στην Πίνδο καθώς και σε παράλια τμήματα του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου  του Πηλίου και της Οθρυος και πιθανόν στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/11°C
Τρίκαλα 3/11°C
Καρδίτσα 3/11°C
Βόλος 5/10°C
Καλαμπάκα 3/11°C
Ελασσόνα 3/9°C
Αγιά 4/9°C
Φάρσαλα 3/10°C
Σποράδες 9/11°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com

e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ως και -6 βαθμούς Κελσίου αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19/1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιεί το Skynews. Προειδοποιήσεις απηύθυνε και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας λόγω του παγετού (θερμοκρασίες υπό του μηδενός), ενώ θα μείνουν ανοιχτά και τα κέντρα για τη φιλοξενία αστέγων στο Λονδίνο.

    Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέλθουν, ωστόσο, στους 6 με 8 βαθμούς και το Σάββατο 18/1 και την Κυριακή 19/1 και δεν προβλέπονται βροχές. Τη νύχτα, όμως, λόγω της ξαστεριάς θα επικρατήσει παγετός, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί στους -6 και -7 βαθμούς, σύμφωνα με την παρουσιάστρια του καιρού στο Sky Isobel Lang. Θα παρατηρηθεί επίσης και ομίχλη, ενώ η Κυριακή θα είναι ηλιόλουστη με εξαίρεση κάποια σύννεφα που θα φέρουν στη δυτική Ιρλανδία και τη Σκωτία οι δυτικοί άνεμοι.

    Και μετά το Σαββατοκύριακο θα διατηρηθεί, εξάλλου, ο ξηρός καιρός, αλλά θα έχει περισσότερη συννεφιά και ομίχλη. Η πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στη θύελλα Brendan που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο με ανέμους 80 μιλίων την ώρα. Ο κρύος καιρός είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτόν του περασμένου μήνα, όταν καταγράφηκε και θερμοκρασία 18,7 βαθμών στις 28 Δεκεμβρίου. Η δεκαετία ήταν η θερμότερη, όπως και η τελευταία πενταετία, από το 1850 που τηρούνται αρχεία.

    https://news.sky.com/story/uk-weather-brace-yourself-for-plunging-temperatures-this-weekend-11911308

    Το θέμα είναι, άλλο, βέβαια. Ότι και ο "κακός" καιρός της Βρετανίας είναι καλύτερος πια από της Ελλάδας, αφού σήμερα στη νότια Αττική είχαμε 8-9 βαθμούς (στα χαρτιά) με βοριά και συννεφιά . Και αυτό το ξεροβόρι μου έφερε και ξερόβηχα στη δαντελένια ακρογιαλιά. Mε τα πανέμορφα χελιδόνια της θάλασσας να δίνουν κουράγιο και παρηγοριά πριν από μία ακόμα παγωμένη βουτιά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου