ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 3-5/1/2020 Βοριάδες και σύντομη κακοκαιρία στα ανατολικά(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στην Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα και μέχρι το βράδυ μόνο στη Βόρεια Κρήτη Πιθανόν να σημειώνονται λίγες βροχές.  Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις  στις ορεινές περιοχές το μεσημέρι.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά από το μεσημέρι.  Στις πεδινές περιοχές το βοριαδάκι δεν θα ξεπερνάει τα 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία  σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με παγετό το πρωί θα  κυμανθεί σε
Λάρισα -3/8°C
Τρίκαλα -2/8°C
Καρδίτσα -3/8°C
Βόλος 2/9°C
Καλαμπάκα -1/8°C
Ελασσόνα -3/7°C
Αγιά -1/7°C
Φάρσαλα -3/7°C
Σποράδες 7/11°C
-------------------------------------------------------
 Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2019.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στη βόρεια Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ στα πεδινά τμήματα θα επικρατούν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά με παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/10°C
Τρίκαλα -1/10°C
Καρδίτσα -2/10°C
Βόλος 4/12°C
Καλαμπάκα 0/10°C
Ελασσόνα -2/10°C
Αγιά -1/10°C
Φάρσαλα -2/10°C
Σποράδες 8/13°C
-------------------------------------------------------
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 400 μέτρα στα βόρεια πάνω από τα 600 με 900 μέτρα στα κεντρικά πάνω από τα 1.200 μέτρα στην Πελοπόννησο και πάνω από τα 1.400 μέτρα στην Κρήτη.  Γρήγορα όμως μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στα δυτικά τμήματα και αργά το βράδυ θα βελτιωθεί και στην περιοχή της Θεσσαλίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γρήγορη ανάπτυξη νεφώσεων με τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 400 με 500 κατά μέσο όρο αλλά ο καιρός προς τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από τις Σποράδες και τα ανατολικά της Μαγνησίας που οι βροχές θα συνεχιστούν.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ πιθανόν για λίγο 9 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοανατολικούς στις Σποράδες 7 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέουν γενικά από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ κατά τόπους.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά  για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 0/11°C
Τρίκαλα 1/11°C
Καρδίτσα 0/11°C
Βόλος 6/11°C
Καλαμπάκα -1/11°C
Ελασσόνα -1/11°C
Αγιά 0/10°C
Φάρσαλα -1/10°C
Σποράδες 8/12°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια