ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/1/2020 Νοτιάδες και μαλακός καιρός(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.
Προβλέπεται τοπική συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά ,τις Κυκλάδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη και προς το μεσημέρι και στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα με λίγες βροχές  στο Θερμαϊκό και στις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές ενώ μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν και λίγα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα  παραθαλάσσιο τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.
Λάρισα: προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα  μεταβλητοί ασθενείς.
   Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 1/12°C
Τρίκαλα 1/12°C
Καρδίτσα 1/12°C
Βόλος 4/13°C
Καλαμπάκα 1/12°C
Ελασσόνα 0/11°C
Αγιά 2/11°C
Φάρσαλα 0/11°C
Σποράδες 9/13°C
----------------------------------------------------------
 Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή πύκνωση των νεφώσεων πρώτα στη δυτική Ελλάδα και μετά το μεσημέρι και στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τμήματα τη δυτική Κρήτη και το Αιγαίο με τοπικές βροχές ή μπόρες στα νησιά του  βόρειου Ιόνιου  μόνο.
 Θεσσαλία: αρχικά αίθριος καιρός αλλά  από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτύσσονται κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως ανατολικοί 3 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/13°C
Τρίκαλα -1/13°C
Καρδίτσα -2/13°C
Βόλος 4/14°C
Καλαμπάκα 0/13°C
Ελασσόνα -2/12°C
Αγιά -1/11°C
Φάρσαλα -1/13°C
Σποράδες 9/14°C
------------------------------------------------------------------
 Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020. 
Προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.  Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν για λίγο έντονα στην περιοχή της Κέρκυρας αλλά και σε τμήματα της Ηπείρου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι διάσπαρτα και σύντομα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη η μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες αργά το βράδυ στην Πίνδο και τον Όλυμπο.
 Λάρισα: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Και άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και βορειοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/12°C
Τρίκαλα 2/12°C
Καρδίτσα 2/12°C
Βόλος 7/13°C
Καλαμπάκα 2/12°C
Ελασσόνα 1/11°C
Αγιά 2/11°C
Φάρσαλα 1/12°C
Σποράδες 9/15°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια