ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-29/1/2020 Νοτιάδες , βροχές και ζεστός καιρός(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια κυρίως τμήματα.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο υετός θα ξεπεράσει τα 30-40 χιλιοστά σε περιοχές των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και από τις μεσημεριανές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες.  Σταδιακά ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται στα δυτικά τμήματα και μέχρι αργά το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και οι βροχές και οι καταιγίδες θα παραμείνουν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.


  Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά με τοπικές μπόρες και στην περιοχή της Πίνδου πιθανές σύντομες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και μέχρι αργά το απόγευμα θα θα ανοίξει και ο καιρός.  Αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 10 με 20 χιλιοστά στις ορεινές περιοχές της Πίνδου  ενώ στα πεδινά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τα 3 χιλιοστά.  Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της Πίνδου και του Ολύμπου πάνω από τα 1.400- 1.500 μέτρα περίπου υψόμετρο.  Ομίχλες είναι πιθανό να σημειωθούν το βράδυ στα πεδινά τμήματα.
 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά αρχικά με λίγες τοπικές μπόρες αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα ανοίξει.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/14-15°C
Τρίκαλα 5/14-15°C
Καρδίτσα 6/14-15°C
Βόλος 7/14-15°C
Καλαμπάκα 5/13°C
Ελασσόνα 4/13°C
Αγιά 5/13°C
Φάρσαλα 5/14°C
Σποράδες 11/16°C
-----------------------------------------------------------------------
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καθώς και στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.  Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην  υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λιγες τοπικές ομίχλες στα πεδινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης. Σταδιακά από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας και εκεί θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα για λίγες ομίχλες τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια αργότερα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανόν στην περιοχή της Πίνδου να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λίγες τοπικές ομίχλες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ μετά τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν και στα πεδινά τμήματα στα 4 και πιθανόν στις ορεινές περιοχές και 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/16-17°C
Τρίκαλα 3/16-17°C
Καρδίτσα 2/16-17°C
Βόλος 7/16-17°C
Καλαμπάκα 3/15°C
Ελασσόνα 2/14°C
Αγιά 5/14°C
Φάρσαλα 3/16°C
Σποράδες 11/16°C
----------------------------------------------------------------------
 Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους νεφώσεις κατά περιόδους και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ μετά το μεσημέρι κάποιες από αυτές διάσπαρτες θα σημειωθούν στην Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. 
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην περιοχή της Πίνδου και ψιχάλες στα πεδινά τμήματα.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το απόγευμα και πολύ μικρή πιθανότητα ψιχάλας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτική 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με μικρή εξασθένηση το βράδυ ενώ και στα πεδινά τμήματα οι νοτιοδυτικοί άνεμοι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αγγίξουν τα 5 με 6 μποφόρ και θέλει μία σχετική προσοχή.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/18-20°C
Τρίκαλα 4/18-20°C
Καρδίτσα 4/18-20°C
Βόλος 9/17-19°C
Καλαμπάκα 5/17-19°C
Ελασσόνα 3/16-18°C
Αγιά 7/16-17°C
Φάρσαλα 7/17-19°C
Σποράδες 13/18°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Προφανώς Βασίλη, βροχές άνευ σημασίας για τα σιτηρά που τόσο τις χρειάζονται,
    στη Θεσσαλία.
    Ευχαριστούμε για την καλή σου προσπάθεια και συνέπεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου