ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ 4-5/1/2020(ΧΑΡΤΕΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ)

Απο λαθος αναφερω 2019. Για 4-5/1/2020 ειναι η εκτιμηση.
Συγκεντρώσαμε όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και φτιάξαμε δύο χάρτες για όλη την Ελλάδα με τα κρίσιμα υψόμετρα από τα οποία και ψηλότερα θα υπάρξει χιονοστρωση.  Σημαντικά θα είναι τα φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε περιοχές ορεινές και ημιορεινές της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής όπως και στην Κρήτη. 
 Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ τα στοιχεία μας δίνουν ριπές ακόμα και πάνω από 110km/hr στην περιοχή του Βόρειου και κεντρικού Αιγαίου καθώς και στη θάλασσα  Κυθήρων.
 Απλές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και 200-400μέτρα πιο χαμηλά από τα αναφερόμενα υψόμετρα  αλλά αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα αφού δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.
 Σκοπός είναι να τονίσουμε τα υψόμετρα πάνω από τα οποία θα στρώσει χιόνι και θέλει προσοχή από τους οδηγούς.  Για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας το κρίσιμο υψόμετρο θα είναι τα 400 μέτρα περίπου και έτσι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αναμένονται σημαντικά προβλήματα στην Εθνική Οδό αφού οποιαδήποτε παροδική χιονόστρωση και να συμβεί δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και οι θερμοκρασίες θα είναι οριακά θετικές.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας όπως βλέπετε και στο χάρτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις 5 με 15 εκατοστά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας της Μαγνησίας και πιθανόν και της Λάρισας αλλά το κρίσιμο υψόμετρο είναι τα 500 μέτρα και πάνω και όχι οι πεδινές περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας.  Οι περιοχές της Ελασσόνας και γενικά τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας δεν αναμένεται να επηρεαστούν από ιδιαίτερα φαινόμενα ενώ αντίθετα οι νότιες κυρίως και ανατολικές περιοχές θα επηρεαστούν από κάποιες χιονοπτώσεις όπως γράψαμε και πιο πάνω.
 Καλό βράδυ σε όλους.
 Επόμενη ενημέρωση την Κυριακή το βράδυ για τον καιρό των Θεοφανίων αλλά και των άλλων 2 ημερών.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Εντάξει ως προς το χιόνι Βασίλη. Η συνολική ποσότητα υετού στη Θεσσαλία,
    θα είναι σημαντική, ή απλώς ψιλόβροχο ή ψιλόχιονο, δηλαδή 2-3 χιλιοστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου