ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 9-12/1/2020 Παγετός το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1.400 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις έως το μεσημέρι στα νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.  Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ κατά τόπους ισχυρός στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με παγετό το πρωί και το βράδυ ακόμα και στις πόλεις.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα γύρω ορεινά.  Παγετός το πρωί και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ εξασθένησε ενώ στις πεδινές περιοχές θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -4/9°C
Τρίκαλα -3/9°C
Καρδίτσα -4/9°C
Βόλος 0/10°C
Καλαμπάκα -3/8°C
Ελασσόνα -6/8°C
Αγιά -3/8°C
Φάρσαλα -6/8°C
Σποράδες 5/11°C
-------------------------------------------------------------------------
 Παρασκευή 10 Iανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται παντού καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στις Σποράδες τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη  θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους άνευ σημασίας.  Παγετός κατά τόπους ισχυρός εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
 Θεσσαλία: αίθριος καιρός με παγετό το πρωί και το βράδυ.
 Λάρισα: ηλιοφάνεια κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας με παγετό το πρωί και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί το πολύ έως 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά  επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -3/10°C
Τρίκαλα -3/10°C
Καρδίτσα -3/10°C
Βόλος 2/12°C
Καλαμπάκα -2/11°C
Ελασσόνα -4/11°C
Αγιά -2/10°C
Φάρσαλα -4/11°C
Σποράδες 7/12°C
--------------------------------------------------------
 Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και προς τις βραδινές ώρες και στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο  την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες άνοιξη σημασίας. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις Πρωινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις αργά το βράδυ κυρίως στις Σποράδες.  Παγετός το πρωί και το βράδυ.
Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της μέρας με λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ.  Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 3 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 κυρίως στις Σποράδες.  Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το βράδυ βορειοανατολικοί 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με παγετό νωρίς το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε:
Λάρισα -2/11°C
Τρίκαλα -1/12°C
Καρδίτσα -2/11°C
Βόλος 4/13°C
Καλαμπάκα 0/12°C
Ελασσόνα -3/11°C
Αγιά -2/11°C
Φάρσαλα -3/11°C
Σποράδες 7/13°C
----------------------------------------------------------------
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού πρώτα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου τη Χαλκιδική και σταδιακά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και μέχρι αργά το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια και λίγα χιόνια στις ορεινές περιοχές  πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα υψόμετρο περίπου.  Σταδιακά ο καιρός μέχρι το βράδυ από βορρά προς νότο θα αρχίσει να βελτιώνεται και πάλι ενώ στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο θα παραμείνει καλός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ανάπτυξη συννεφιάς τις πρωινές ώρες πρώτα στα βόρεια και ανατολικά του διαμερίσματος και σταδιακά σε όλες τις περιοχές και θα σημειωθούν λίγες βροχές στα πεδινά πιο αξιόλογες στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες.  Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1.200 μέτρα περίπου υψόμετρο.  Ο καιρός όμως γρήγορα από τις μεσημεριανές κιόλας ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας θα βελτιωθεί και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα παραθαλάσσια του Νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή ενώ μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 4 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα θα παραμείνουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 0/12°C
Τρίκαλα 1/12°C
Καρδίτσα 0/12°C
Βόλος 1/13°C
Καλαμπάκα 1/12°C
Ελασσόνα -1/11°C
Αγιά 0/11°C
Φάρσαλα -1/12°C
Σποράδες 8/13°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια