Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-12/2/2020 Yψηλές θερμοκρασίες και δυτικοί άνεμοι(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020. 
 Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα νησιά του Ιονίου τα Δωδεκάνησα και τις μεσημεριανές ώρες στη Θράκη θα αναπτύσσονται κατά τόπους νεφώσεις και δεν αποκλείονται τοπικές βροχές. Ομίχλες κατά τόπους  στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 αργότερα στα ορεινά και 5 μποφόρ αλλά γρήγορα στα θαλάσσια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/21°C
Τρίκαλα 5/20°C
Καρδίτσα 3/20°C
Βόλος 7/19°C
Καλαμπάκα 5/20°C
Ελασσόνα 4/18°C
Αγιά 4/17°C
Φάρσαλα 4/20°C
Σποράδες 10/18°C
--------------------------------------------------------------
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά γενικά  καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους που από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στη Μακεδονία ,τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην Ήπειρο και λίγα χιόνια στα ορεινά  στα σύνορα  με την Βουλγαρία.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν κατά περιόδους και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Πίνδο τα Χάσια και τον Όλυμπο.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά μετά το μεσημέρι θα υπάρχει τοπική συννεφιά κατά περιόδους που αργά το βράδυ θα πυκνώσει.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και βορειοανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά. 
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/18°C
Τρίκαλα 6/18°C
Καρδίτσα 5/18°C
Βόλος 9/16°C
Καλαμπάκα 6/17°C
Ελασσόνα 4/16°C
Αγιά 4/14°C
Φάρσαλα 5/18°C
Σποράδες 11/15°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια