ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-16/2/2020 Υψηλές θερμοκρασίες και επιλεκτικές βροχές την Παρασκευή(+XAΡΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και δεν αποκλείεται το πρωί να σημειωθούν σύντομες μπόρες. Μικρή πιθανότητα για πολύ λίγες μεμονωμένες μπόρες υπάρχει και για τα ορεινά της Θεσσαλίας αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά και νότια θα αναπτυχθούν εκ νέου τοπικές νεφώσεις.

 Θεσσαλία: προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στις ορεινές περιοχές τις Πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και κάποια διαστήματα  με νεφώσεις:
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα αλλά και τα πεδινα.
Λάρισα 4/17°C
Τρίκαλα 4/16°C
Καρδίτσα 4/17°C
Βόλος 7/16°C
Καλαμπάκα 4/14°C
Ελασσόνα 3/15°C
Αγιά 4/14°C
Φάρσαλα 4/17°C
Σποράδες 10/15°C
------------------------------------------------------------------
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι έντονα.  Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και προς το βράδυ και της ανατολικής Στερεάς των Κυκλάδων και της Κρήτης.  Τοπικές χιονοπτώσεις το απόγευμα και το βράδυ θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης κατά μέσο όρο πάνω από τα 1200 με 1400 μέτρα στα βορειότερα τμήματα και πάνω από τα 1500 με 1800 στην περιοχή της Θεσσαλίας.

 Θεσσαλία: βλέπετε άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες διάσπαρτες έως και το μεσημέρι στις ορεινές κυρίως περιοχές ενώ το απόγευμα και το βράδυ θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα αλλά και τις Σποράδες.  Κατά μέσο όρο θα σημειωθούν 5 με 15 χιλιοστά βροχής στις πεδινές περιοχές και 15 με 25 χιλιοστά στα ορεινά τμήματα κυρίως της Πίνδου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά κυρίως στην Πίνδο και τον Όλυμπο πάνω από τα 1400 με 1600 μέτρο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πάνω από τα 1700 με 1900 μέτρα.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και λίγες μπόρες  έως τις μεσημεριανές ώρες ενώ από τις απογευματινές και  το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα ορεινά 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί και αργότερα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Λάρισα 6/16°C
Τρίκαλα 7/16°C
Καρδίτσα 6/16°C
Βόλος 9/16°C
Καλαμπάκα 6/15°C
Ελασσόνα 5/14°C
Αγιά 7/15°C
Φάρσαλα 6/16°C
Σποράδες 11/15°C
----------------------------------------------------
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στα ηπειρωτικά και όλο το Αιγαίο κακοκαιρία με τοπικές μπόρες χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και της Θράκης και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Στη δυτική χώρα και το Ιόνιο τα φαινόμενα θα είναι λίγα και ο καιρός θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλη τη δυτική και βόρεια χώρα και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με  τάση να σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1100 με 1300 μέτρα υψόμετρο.  Από τις μεσημεριανες ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και γρήγορα θα σταματήσουν ενώ θα σημειωθούν και λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και μικρα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πεδινά και ορεινά τέσσερα με πέντε αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 4 στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ παντού.
Λάρισα 8/15°C
Τρίκαλα 8/15°C
Καρδίτσα 8/15°C
Βόλος 10/14°C
Καλαμπάκα 7/14°C
Ελασσόνα 7/13°C
Αγιά 7/12°C
Φάρσαλα 7/13°C
Σποράδες 9/12°C
----------------------------------------------------------
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην ανατολική Μαγνησία τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα σύντομων βροχών αλλά γρήγορα και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και τις Σποράδες και νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται κάποιες σύντομες βροχές αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Λάρισα 6/15°C
Τρίκαλα 6/15°C
Καρδίτσα 6/15°C
Βόλος 8/15°C
Καλαμπάκα 5/14°C
Ελασσόνα 4/14°C
Αγιά 4/14°C
Φάρσαλα 4/14°C
Σποράδες 10/14°C

Συνολικό ποσό ΥΕΤΟΥ έως και την Κυριακή 16 Φλεβάρη.


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com

e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια