ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/2/2020 Βελτιωμενος καιρος(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ-OMIΧΛΗΣ)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη βορεια Κρήτη και πιθανώς στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα και μετά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται  καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στον Όλυμπο.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια.
 Προβλέπονται αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί άνεμοι έως 4 με 5 μποφόρ αλλά προς το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν. Στα πεδινά τμήματα προβλέπονται μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα σε
Λάρισα 2/15°C
Τρίκαλα 3/15°C
Καρδίτσα 2/15°C
Βόλος 6/14°C
Καλαμπάκα 3/13°C
Ελασσόνα 3/14°C
Αγιά 3/13°C
Φάρσαλα 3/14°C
Σποράδες 7/13°C
---------------------------------------------------------------------
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας που γρήγορα όμως θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.  Μικρή πιθανότητα για ψιχάλες στη νοτιοανατολική Κρήτη.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και πιθανόν λίγες ομίχλες αλλά γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχει κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα σε

Λάρισα 1/16°C
Τρίκαλα 3/16°C
Καρδίτσα 2/16°C
Βόλος 6/16°C
Καλαμπάκα 3/14°C
Ελασσόνα 1/14°C
Αγιά 2/13°C
Φάρσαλα 1/15°C
Σποράδες 7/14°C
----------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται καιρός με ομίχλες στα πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.  Σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που στο τέλος της ημέρας θα έχουνε επεκταθεί στο Ιόνιο ,τα ηπειρώτικα αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.  Μικρή είναι η πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες σε τμήματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
 Θεσσαλία:  προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και πιθανόν λίγες ομίχλες αλλά γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πόλη αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους έως και το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα σε
Λάρισα 1/16°C
Τρίκαλα 3/16°C
Καρδίτσα 2/16°C
Βόλος 6/16°C
Καλαμπάκα 3/14°C
Ελασσόνα 1/14°C
Αγιά 2/13°C
Φάρσαλα 1/16°C
Σποράδες 7/14°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Θέρετρο του σκι στη Γαλλία μετέφερε με ελικόπτερο 50 τόνους χιόνι για να συνεχίσει να λειτουργεί, προκαλώντας, ωστόσο, θυμό στους οικολόγους, όπως αποκαλύπτει ο Guardian. Oι πλαγιές του χιονοδρομικού ήταν γυμνές, εξαιτίας του ήπιου χειμώνα και το ελικόπτερο χρειάστηκε δύο ώρες για να τις γεμίσει. Το εγχείρημα θα κοστίσει 5 με 6 χιλ. ευρώ, ενώ το χιονοδρομικό θα κερδίσει τα δεκαπλάσια από τη συνέχιση της λειτουργίας του, η οποία θα διασφαλίσει επίσης και 50 με 80 θέσεις εργασίας (χειριστές λιφτ, δάσκαλοι του σκι, υπάλληλοι στην ενοικίαση εξοπλισμού, εστιατόρια και καφέ στο σαλέ, άνθρωποι που προσέχουν τα παιδιά).

    Οι υπεύθυνοι διευκρίνισαν ότι δεν θα καλύψουν με χιόνι όλη την πλαγιά, αλλά επιμένουν ότι αν δεν έκαναν και τίποτα θα αναγκάζονταν να κλείσουν και εν μέσω σχολικών διακοπών, μάλιστα. Παραδέχονται ότι δεν είναι και πολύ οικολογικό ό,τι έκαναν, αλλά πρόκειται για κάτι έκτακτο, που δεν θα επαναληφθεί. Αυτό δεν μετρίασε την οργή των οικολόγων, που είπαν ότι "αντί να προσαρμοστούμε σε έναν κόσμο που υπερθερμαίνεται, προκαλούμε ένα επιπλέον πρόβλημα, κάτι που θα κοστίσει πολλή ενέργεια, λειτουργώντας επιβαρυντικά στην κλιματική αλλαγή και εξυπηρετώντας ουσιαστικά μία ελίτ ανθρώπων - είμαστε ένας ανάποδος κόσμος".

    Οι διακοπές των έξι εβδομάδων (Φεβρουάριος ως μέσα Μαρτίου) είναι γνωστές ως αυτές των χειμερινών σπορ και συνεισφέρουν στο 60% των εσόδων της ορεινής περιοχής Luchon-Superbagnères, αλλά ο ήπιος χειμώνας οδήγησε στο κλείσιμο των 22 από τις 28 πίστες του σκι. Πρώτη φορά έγινε μεταφορά χιονιού με ελικόπτερο στα Πυρηναία, ωστόσο, είναι κάτι που έχει συμβεί και στις Άλπεις. Το χιόνι που μεταφέρθηκε θα βοηθήσει για να συνεχίσουν οι αρχάριοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους το σκι για άλλες δύο εβδομάδες.
    https://www.theguardian.com/world/2020/feb/16/french-ski-resort-moves-snow-with-helicopter-in-order-to-stay-open
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου