ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

18/2/2020 Kαιρικες προγνώσεις στο PRESSING 90.1 FM Λάρισας από τον Βασίλη Πανάκογλου

O καιρός στη Θεσσαλία μέσα απο την συχνότητα του μεγαλύτερου αθλητικού ραδιοφώνου
της Θεσσαλίας τους PRESSING 90.1 FM Λάρισας.  Η συνεργασία ξεκίνησε το 2017 από άλλο μετερίζι αλλά συνεχίζεται φέτος από την νέα παρέα του κάθε λαρισαιου οπαδού. Αναλύσεις για τα αθλητικά αλλά και ειδησεογραφια της χώρας.


Tα τελευταία καιρικά νέα από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλειο Πανάκογλου σήμερα.

Σχόλια

  1. Πάνω από 600 δελφίνια έχουν ξεβραστεί νεκρά από τον Δεκέμβριο του 2019 στον Βισκαϊκό Κόλπο στη Γαλλία, όπως αναφέρει η Le Monde. To 2019 είχαν ξεβραστεί 844 μικρά κήτη από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο και συνολικά 1.233 όλο το έτος. Το 95% εξ αυτών είχαν πληγές από αλιευτικά εργαλεία, τα οποία αποδείχτηκαν μοιραία. Στην πλειοψηφία τους τα δελφίνια πιάνονται στα δίχτυα των ψαράδων και οι επιστήμονες αφού μελέτησαν τα θαλάσσια ρεύματα και χρησιμοποίησαν τα μοντέλα τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συνολικά 11.300 πρέπει να πέθαναν το 2019, τριπλάσια από το 2017.

    Τα περισσότερα δεν βρίσκονται ποτέ, απλά διότι καταλήγουν στον βυθό. Η οργάνωση "Γαλλία - Φύση και Περιβάλλον" (FNE) ζητάει για άλλη μία φορά να απαγορευτούν κάποιοι τύποι αλιείας στον Βισκαϊκό Κόλπο. Κι αν για μερικά δελφίνια που πιάνονται τυχαία στα δίχτυα δεν υπάρχουν κυρώσεις, αυτό δεν ισχύει για την αλιεία τους και η FNE μαζί με άλλες 25 ΜΚΟ θα ζητήσει από την Κομισιόν να κινήσει διαδικασία κατά της Γαλλίας, διότι σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν προστατεύει αποτελεσματικά τις φώκαινες (το μικρότερο δελφίνι) και τα κοινά δελφίνια.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/02/22/echouage-massif-de-dauphins-sur-les-cotes-francaises_6030425_3244.html

    Δελφίνι έχω δει, αλλά από μακριά, χωρίς να καταφέρω να το φωτογραφίσω φυσικά. Πλησιάζουν τις ακτές την άνοιξη για να γεννήσουν. Σαν τον ανοιξιάτικο γόνο που απαθανάτισα την Κυριακή 23/2 στον βυθό σε ένα χειμωνιάτικο, όμως, και πάλι σκηνικό. Λόγω του πολύ δυνατού βοριά που έφερνε σύννεφα ξανά και ξανά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Κρύβοντας συνεχώς τον ήλιο, που συνεχόμενα δεν βγήκε πάνω από δέκα λεπτά. Κάπως έτσι ακόμα μία ψυχρή εισβολή κράτησε τέσσερις αντί για δύο μέρες. Ήταν η τρίτη του Φλεβάρη, όσες είχαμε και τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη. Σε έναν υποτίθεται ήπιο και σύντομο χειμώνα, που, όμως, από τις 4 Δεκέμβρη όταν ήρθε το πρώτο κρύο, κρατάει ακόμα.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου