ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 20-21/2/2020 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με αξιόλογα ποσά υετου έπεσαν κατά τόπους στην περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά κομμάτια αυτής το διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου.  Οι αγρότες της περιοχής μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χιλιοστά που μετρήθηκαν από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής.
Κατά μέσο όρο έπεσαν 6,8 χιλιοστά στις πεδινές περιοχές ενώ η πρόγνωση μας μιλούσε για 5 αρα πέσαμε πάρα πολύ καλά στις εκτιμήσεις μας ενω στα ορεινά τμήματα έπεσαν κατά μέσο όρο 32 χιλιοστά ενώ η πρόγνωση μας μιλούσε για πάνω από 20 με 25 αρα και εδώ είχαμε πολύ καλή επιτυχία. Στα νησιωτικά τμήματα  των Σποράδων είχαμε τις πιο αξιόλογες από τις βροχές και αυτές κυμάνθηκαν πάνω από 30 με 50 mm κατά τόπους.
 Σε γενικές γραμμές  οι περιοχές γύρω από τη Λάρισα που δεν έβρεξε καλά την προηγούμενη φορά έβρεξε αυτή τη φορά.  Αντίθετα σε άλλες περιοχές που είχε βρέξει  περισσότερο πριν από μία εβδομάδα έβρεξε τώρα λιγότερο.
 

Σχόλια

  1. O τομέας των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κινδυνεύει να χάσει 1 τρισ. δολ. αν δεν δράσει για την κλιματική αλλαγή, αλλά και να πληγεί από την εισαγωγή φόρου στον άνθρακα, όπως μεταδίδει το Reuters. H σχετική έκθεση από τη συμβουλευτική εταιρία Oliver Wyman έρχεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στη βιομηχανία προκειμένου να επιταχύνει τις προσπάθειες της για να μεταφέρει κεφάλαια προς μία οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τον άνθρακα. Οι χρηματοπιστωτικές εταιρίες πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους σε "βρώμικες" βιομηχανίες, σαν αυτές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

    Εν μέσω ανησυχιών για το ποσό πιθανών πιστωτικών κινδύνων που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή στους ισολογισμούς των τραπεζών, οι βρετανικές και αγγλικές τράπεζες θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον και κλιματικά stress test, πέρα από τα οικονομικά. Η ανάλυση της Oliver Wyman βρήκε ότι αν ο φόρος επί του άνθρακα μπει σε ένα επίπεδο 50 δολαρίων ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα, τότε οι δύο από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες - αυτή της παραγωγής ενέργειας και εκείνη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου - θα έχουν ζημίες μεταξύ 50 και 300 δισ. δολ. Η πιθανότητα χρεοκοπίας θα διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί για τις εταιρίες που θα επηρεαστούν περισσότερο και οι ζημίες μπορεί να ανέλθουν στο 1 τρισ. δολ.

    Ο κίνδυνος για τις εταιρίες σε περίπτωση που θεσπιστεί ένας τέτοιος φόρος είναι πραγματικός και οι μισές από τις χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα το 2015, θέλουν έναν φόρο στον άνθρακα. Η Oliver Wyman ανέφερε επίσης ότι νέες εταιρίες στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως ασφαλιστικές και εταιρίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προσπαθούν μέσω προγνωστικών μοντέλων να προβλέψουν τους κλιματικούς κινδύνους. Εκτιμάται επίσης ότι η αγορά έχει ακόμα 100-150 δισ. στερλίνες βιώσιμη χρηματοδότηση για τα επόμενα 5-10 χρόνια.
    https://www.reuters.com/article/us-finance-industry-climate-change/worlds-financial-firms-risk-1-trillion-in-losses-if-slow-to-act-on-climate-change-report-idUSKBN20F2FH?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου