ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 20-25/2/2020.

Μία εκτίμηση καιρού με τα δεδομένα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 για τις πεδινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας  για να ρυθμίσετε τις δουλειές σας.Όπως έχουμε πει πρόγνωση πάνω από 3-4 μέρες  δεν υφίσταται και η παρακάτω είναι μία εκτίμηση του καιρού και όχι πρόγνωση

Στον χάρτη βλέπουμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα ποσά υετού που θα πέσουν γενικά στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και των Σποράδων.




Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou


fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. "O χειμώνας μας τρολάρει", γράφει εύστοχα και το severe-weather για το γεγονός ότι ο Μάρτιος αναμένεται να μπει με χιόνια και με κρύα, αν και εξηγεί ότι και η άνοιξη δεν γίνεται να έρθει σε μία νύχτα από την 29/2 στην 1/3. Συνοπτικά, σε περίπου τέσσερις μέρες ένα ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί από τον Καναδά προς τις κεντρικές και ανατολικές ΗΠΑ, κατεβάζοντας ακόμα και 20 βαθμούς τη θερμοκρασία.

    Μετά από δέκα μέρες (από σήμερα) θα αρχίσει και μία αποδιοργάνωση του ισχυρού μέχρι τότε πολικού στροβίλου με τον κύριο πυρήνα του να μετακινείται προς τη Σκανδιναβία. Ένας αυλώνας θα κινηθεί προς τις Αλεούτιες Νήσους και ένας άλλος πιο ισχυρός προς τις ΗΠΑ, αλλάζοντας την ατμοσφαιρική κυκλοφορία σε μεσημβρινή (από βορρά προς νότο).

    Το Σαββατοκύριακο (29/2 - 1/3) το σύστημα χαμηλών πιέσεων θα κινηθεί ανατολικότερα στις ΗΠΑ και προοδευτικά και βόρεια προς τον Καναδά, ενώ αυτό της Σκανδιναβίας θα προσπαθήσει να επεκταθεί στη βόρεια, κεντρική και δυτική Ευρώπη, αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι σταθερό. Επηρεάζοντας εκτός από τη Σκανδιναβία, κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με χιονοπτώσεις.

    Σε 15 μέρες από σήμερα θα είναι Μάρτιος και μετεωρολογικά θα πρέπει να μπαίνει η άνοιξη. Αλλά το σύστημα χαμηλών πιέσεων στη Βόρεια Αμερική θα κινηθεί ακόμα πιο ανατολικά και ενωθεί με αυτό της Σκανδιναβίας, με τη Γροιλανδία να παίζει το ρόλο γέφυρας. Αυτό το σύστημα θα βοηθήσει να μεταφερθούν ψυχρές αέριες μάζες στα βρετανικά νησιά και ίσως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, καθώς αυτές θα περάσουν πάνω από τον αντικυκλώνα που θα έχει σχηματιστεί στον βόρειο Ατλαντικό.
    Στον βόρειο Καναδά θα συνεχιστεί η μεσημβρινή κυκλοφορία, μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες σε τμήματα των κεντρικών και ανατολικών ΗΠΑ. Αυτό το επεισόδιο κρύου δεν θα είναι, πάντως, τόσο έντονο, αλλά αναμένεται να κρατήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γενικότερα, πάντως, για τον Μάρτιο η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του προγνωστικού μοντέλου CFS κάνει λόγο για θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο του μήνα στην Ευρασία και για λιγότερες βροχές στην κεντρική Ευρώπη, ενώ στη βόρεια ο καιρός θα είναι πιο βροχερός.

    Η ουσία είναι ότι μετά τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα έχουμε ψυχρές εισβολές και τον Μάρτιο. Και μετά σου λένε ότι είχαμε ήπιο χειμώνα. Μην σας ξεγελά που το severe-weather δεν κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα - απλά μας θεωρεί αμελητέα ποσότητα, όσον αφορά τη γεωγραφική έκταση. Είναι και η κακή παράδοση της Καθαράς Δευτέρας (με νοτιάδες και βροχές, αλλά και ψυχρές εισβολές με αποκορύφωμα την ψυχρολουσία του 2016 στη Σαλαμίνα στα Βασιλικά) και με εξαίρεση πέρσι στις 11/3, όταν βούλιαξαν οι παραλίες με τη λιακάδα και τη μπονάτσα.
    https://www.severe-weather.eu/global-weather/february-march-forecast-spring-winter-fa/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου