ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/2/2020 Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο , τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο αλλά γρήγορα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο άνευ σημασίας.
 Θεσσαλία: προβλέπονται  αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά γρήγορα θα διαλυθούν και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις το ξημέρωμα αλλά δεν μπορώ ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/19°C
Τρίκαλα 3/19°C
Καρδίτσα 2/19°C
Βόλος 8/17°C
Καλαμπάκα 4/20°C
Ελασσόνα 2/18°C
Αγιά 4/17°C
Φάρσαλα 2/20°C
Σποράδες 8/16°C
-----------------------------------------------------------
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα μετά το μεσημέρι πόσες κατά περιόδους στο βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη άνευ σημασίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται πολύ καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  στα πεδινά τμήματα ανατολικοί ασθενείς στα ορεινά τμήματα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/20°C
Τρίκαλα 5/20°C
Καρδίτσα 3/20°C
Βόλος 8/17°C
Καλαμπάκα 6/19°C
Ελασσόνα 4/18°C
Αγιά 5/17°C
Φάρσαλα 5/20°C
Σποράδες 9/17°C
----------------------------------------------
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και αργότερα και στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο .Υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στα νησιά του βόρειου Ιονίου ,την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών στην Πίνδο.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια που το μεσημέρι και το απόγευμα θα διακοπεί από τοπικές νεφώσεις που αργά το βράδυ θα διαλυθούν και πάλι.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν σημαντικά και στα πεδινά και τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 με 6 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/21°C
Τρίκαλα 5/21°C
Καρδίτσα 3/21°C
Βόλος 8/20°C
Καλαμπάκα 7/20°C
Ελασσόνα 5/18°C
Αγιά 5/18°C
Φάρσαλα 4/21°C
Σποράδες 11/17°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou



fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι και 20 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή αναμένεται, εξάλλου, και στην Αρκτική, όπως επισημαίνει το severe-weather.eu. Η αιτία είναι οι χαμηλές πιέσεις στη Σκανδιναβία και τη Θάλασσα του Μπάρεντς, που θα ωθήσουν θερμές αέριες μάζες από τον νότο προς τον βορρά. Στη δυτική πλευρά του συστήματος, το οποίο θα κινείται με φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού, ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν στην Ισλανδία και τη Σκανδιναβία. Αυτή η ισχυρή μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες κοντά στο 0 στον Αρκτικό Κύκλο, κάτι που είναι ασυνήθιστο για την εποχή και το φαινόμενο θα κρατήσει αρκετές μέρες.

    Στη συνέχεια θα ψυχράνει, αλλά με τις θερμοκρασίες να παραμένουν ακόμα και 20 βαθμούς υψηλότερες από τον μέσο όρο και να κυμαίνονται μεταξύ -4 και 0 βαθμών, ενώ οι φυσιολογικές διακυμάνσεις τους στα τέλη Φεβρουαρίου είναι από -35 ως -25 βαθμούς. Οι θερμότερες αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον θαλάσσιο πάγο της Αρκτικής, που αυτή τη στιγμή είναι σταθερός, ούτε λιώνει, αλλά ούτε και επεκτείνεται. Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών δεν θα λιώσει, πάντως, περισσότερο πάγο, από τη στιγμή που οι θερμοκρασίες θα είναι υπό το μηδέν, αλλά θα τον εμποδίσει να επεκταθεί περαιτέρω. Με συνέπεια αυτές οι χαμηλότερες συγκεντρώσεις πάγου να είναι πιο ευάλωτες σε μελλοντικά θερμά επεισόδια και να αρχίσουν να λιώνουν γρηγορότερα από τα τέλη Μαρτίου, που συνήθως αυτό συμβαίνει.

    Mε όσα λέγονται και γράφονται, εξάλλου, ότι έχει πολλή ζέστη, παρασύρθηκα κι εγώ τη Δευτέρα και κρύωσα, μένοντας παραπάνω από ό,τι έπρεπε μετά από τετραήμερη ψυχρή εισβολή στα κρυστάλλινα νερά. Με αποζημίωσαν, ωστόσο, μερικές ωραίες υποβρύχιες φωτογραφίες, κυρίως με σάλπες, σαργούς, μελανούρια, αλλά και δύο μπαρμπούνια.
    https://www.severe-weather.eu/global-weather/arctic-warming-event-february-ice-melt-fa/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου