ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 26-2/3-3/2020.

Ο καιρός για τις επόμενες 7 ημέρες δεν αναμένεται να έχει πολύ μεγάλα σκαμπανεβάσματα.  Υπάρχει μόνο μία διαταραχή που θα διέλθει των δυτικών και βορείων τμημάτων την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα δώσει βροχές στη δυτική Ελλάδα και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Όπως βλέπετε και στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων θα επικρατούν χαμηλές βαρομετρικες πίεσεις στα βόρεια και υψηλές στα νότια.  Αυτό θα δίνει ένα ισχυρό δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα στην δυτική και κεντρική Ευρώπη και κατά περιόδους και στην περιοχή της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον μαλακό καιρό και τις υψηλές γενικά θερμοκρασίες.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας εκτός από τους ενισχυμένους δυτικούς κατά περιόδους ανέμους δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα.  Οι μόνες περιοχές που φαίνεται να δέχονται κάποιες βροχοπτώσεις και κάποια χιόνια στα ψηλότερα είναι η Πίνδος καθώς και Όλυμπος.
 Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε αναλυτικά τον καιρό που σημειωθεί στη Θεσσαλία τις επόμενες 7 ημέρες, οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, την διεύθυνση και την ένταση του ανέμου καθώς και τη μέση ημερήσια σχετική υγρασία.


Βλέπετε  τις περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές εως τις 3 Μαρτιου με τα σημερινα προγνωστικά δεδομένα. Οι βαρομετρικές διατάξεις δίνουν περισσότερες πιθανότητες στη δυτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για σχετικά αξιόλογα φαινόμενα. Είναι η γνωστή διάταξη Π που θα αναλυσουμε σε επόμενο άρθρο μας.


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Εμείς εδώ είμαστε για κλάματα δεν πρόκειται να δούμε βροχή αν δεν αλλάξει κάτι.. Ευχαριστούμε Βασίλη καλό τριήμερο.. Κ καλές πρωγνωσεις.. Ευγενία Κόρινθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε βάρκες οι διασώστες προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον κόσμο στην πλημμυρισμένη πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, που βυθίστηκε για δεύτερη φορά φέτος στα λασπόνερα, όπως μεταδίδει το Reuters. H μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας συνδέει τις σφοδρές βροχοπτώσεις με τους τροπικούς κυκλώνες, που αναπτύσσονται στα νοτιότερα τμήματα του αρχιπελάγους και προειδοποίησε και για μεγάλα κύματα στο νησί της Ιάβας, αλλά και ότι τέτοια ακραία φαινόμενα θα συμβαίνουν πια με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα, λόγω κλιματικής αλλαγής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακραίες βροχοπτώσεις σημειώνονται με όλο και μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ είναι πιο συχνές αυτή τη δεκαετία.

    Στην Τζακάρτα που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και μαζί με τα προάστιά της αριθμεί πάνω από 30 εκ. κατοίκους, επηρεάστηκαν 200 γειτονιές από τις πλημμύρες. Στην αρχή του 2020 η πρωτεύουσα της Ινδονησίας είχε πληγεί από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις από τότε που κρατούνται αρχεία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 60 άνθρωποι και να εκτοπιστούν 175 χιλιάδες. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις για τις νέες πλημμύρες, κι ενώ ο στρατός και η αστυνομία έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τον κόσμο και κυκλοφόρησαν και βίντεο με γυναίκες και παιδιά πάνω σε φουσκωτά.

    Διασώστες προσπαθούσαν επίσης να επαναφέρουν ένα μισοβυθισμένο μίνι βαν, τη στιγμή που η αστυνομία προειδοποιεί ότι θα κλείσουν δρόμοι και σιδηρόδρομοι και έγινε και διακοπή ρεύματος σε πάνω από 1.600 υποσταθμούς για λόγους ασφαλείας. Δύο κάτοικοι είπαν, πάντως, ότι τα σπίτια τους έχουν ήδη πλημμυρίσει τέσσερις φορές φέτος και ότι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα μετά τις πλημμύρες της Πρωτοχρονιάς.

    Τέτοια προβλήματα δεν έχουμε για την ώρα στην Ελλάδα, που και την Τρίτη κυριάρχησαν η μπονάτσα και η λιακάδα. Σε μία βόλτα που πήγα, μάλιστα, τα σκυλιά ήταν εντυπωσιακά τα καταπράσινα, ολάνθιστα και γεμάτα πεταλούδες και μέλισσες, λιβάδια. Παντού χρώματα και αρώματα.

    Φωτογράφισα και μία ανεμώνη, όχι, όμως, του αγρού, αλλά του βυθού. Ήταν μέσα σε έναν σωλήνα, καθώς οι ανεμώνες συνηθίζουν να συμβιώνουν με άλλα πλάσματα της θάλασσας, κυρίως κάβουρες ερημίτες, παρέχοντας προστασία με τα τοξικά κνιδοκύτταρά τους (ανήκουν στα κνιδόζωα, όπως οι μέδουσες) και παίρνοντας ως αντάλλαγμα τα υπολείμματα τροφής του ζώου που τις φιλοξενεί.
    https://www.reuters.com/article/us-indonesia-floods/indonesias-capital-hit-by-serious-flooding-for-second-time-this-year-idUSKCN20J0AP?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Βασίλη, καλή προσπάθεια ,
    που βοηθά στον προγραμματισμό των γεωργικών δραστηριοτήτων.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου