ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-2/2-3/2020 Τοπικές καταιγίδες στα δυτικά αλλά με υψηλές θερμοκρασίες(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Γρήγορα όμως από τις πρωινές κιόλας ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά χωρίς φαινόμενα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το βράδυ κυρίως στα ορεινά τμήματα.
 Λάρισα:  προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 6 με 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/16°C
Τρίκαλα 2/16°C
Καρδίτσα 2/16°C
Βόλος 6/15°C
Καλαμπάκα 2/14°C
Ελασσόνα 1/13°C
Αγιά 3/13°C
Φάρσαλα 1/15°C
Σποράδες 9/14°C
---------------------------------------------------
Κυριακή  1 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα πεδινά ενώ στις ορεινές περιοχές της Πίνδου θα πνέει ένας νοτιοδυτικός άνεμος με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 1/17°C
Τρίκαλα 3/17°C
Καρδίτσα 1/17°C
Βόλος 6/16°C
Καλαμπάκα 3/14°C
Ελασσόνα 1/14°C
Αγιά 3/17°C
Φάρσαλα 1/16°C
Σποράδες 8/15°C
------------------------------------------------
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά στο Ιόνιο και την δυτική ηπειρωτική χώρα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί  ως προς τα φαινόμενα.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στην Πίνδο αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία παρόλο την τοπική συννεφιά δεν αναμένεται να σημειωθούν φαινόμενα ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις  που γρήγορα θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πάλι.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοδυτικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ ακόμα και στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/22°C
Τρίκαλα 4/22°C
Καρδίτσα 4/22°C
Βόλος 6/21°C
Καλαμπάκα 4/20°C
Ελασσόνα 4/20°C
Αγιά 4/19°C
Φάρσαλα 4/22°C
Σποράδες 10/19°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ζεσταίνει, δηλαδή, σιγά - σιγά ο καιρός και καλύτερα γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα με τον κορωνοϊό, μετά τα καρναβάλια μην ακυρωθούν και οι παρελάσεις. Τουλάχιστον να γλίτωναν τα αρνάκια το Πάσχα. Δυστυχώς είναι αργά για τα χταποδάκια, τα καλαμαράκια και τα άλλα θαλασσινά εν όψει Σαρακοστής και μάλιστα είχαν ρίξει και δίχτυα στο Θυμάρι την Παρασκευή, αλλά από ό,τι είδα τίποτα δεν είχε πιαστεί, καθώς κολυμπούσαν αλλού τα μελανούρια, οι κακαρέλοι κι οι σαργοί.

    Αδικημένη θα πρέπει να αισθάνεται παρεμπιπτόντως και η γρίπη, για την οποία δεν λαμβάνεται κανένα έκτακτο μέτρο κάθε χειμώνα, αν και είναι πανδημία. Έτσι, για να μην τρομάζει ο κόσμος με τον όρο "πανδημία" που ακούγεται κατά κόρον για τον κορωνοϊό. Και δεν ξέρω αν είναι παρασκευασμένος στο εργαστήριο, σίγουρα είναι, όμως, κατασκευασμένος ο πανικός. Και ο κορωνοϊός εξυπηρετεί, δηλαδή, τον οικονομικό πόλεμο. Παρεμπιπτόντως, το 2009 στην πανδημία τότε της γρίπης είχε επικρατήσει επίσης πανικός και είχαμε παραγγείλει 16 εκ. εμβόλια για 10 εκ. κατοίκους, με τις εφημερίδες της εποχής να γράφουν ότι θα αρρωστήσουν 3 εκ. Έλληνες και θα νοσηλευτούν 600 χιλιάδες παιδιά στο Παίδων.

    Επίσης, η γρίπη είναι πανδημία, αν και υπάρχει το εμβόλιο, αν και υπάρχουν ένα σωρό φάρμακα και θεραπείες. Πολύ απλά διότι δεν γίνεται να υπάρξει 100% προφύλαξη από ένα ιό. Αέρας είναι ο ιός. Βρίσκεται παντού και επιτίθεται στους πάντες καθημερινά. Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης, λοιπόν, είναι να δυναμώσει ο καθένας το ανοσοποιητικό του. Και να παίρνει από τα φαρμακεία βιταμίνες και όχι μάσκες. Και τα πορτοκάλια και τα λεμόνια (κάτι) κάνουν.

    Επί τη ευκαιρία, χαίρομαι τη νεαρή μητέρα, που πρέπει ή να είναι ξένη ή να έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό, όταν τη βλέπω τον χειμώνα να κατεβάζει το μωράκι της στη δαντελένια ακρογιαλιά. Χωρίς να φοβάται να μην αρρωστήσει, χωρίς να του έχει φωνάξει ποτέ, επειδή πήγε λίγο πιο μακριά. Θυμάμαι, κάποτε που ο Παναγιώτης Γιαννάκης έλεγε στους παίκτες του Αμαρουσίου και της εθνικής "μην φοβάστε να χάσετε". Εννοώντας, ότι δεν πειράζει και να χάσετε. Εκείνα τα χρόνια η εθνική έκανε τις μεγαλύτερες νίκες.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο αδερφέ για το άρθρο σου!!
      Δεν φοβάμαι μην και κολλήσω τον κωλο ιό, αλλά τις ψυχολογικές παρενέργειες του που θα είναι οικονομικό!!
      Σεραφείμ Μελιδώνης

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου