ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/4/2020 Τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες(ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν σε τμήματα της Θεσσαλίας αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί σε όλο το Ιόνιο την ηπειρωτική χώρα και μέχρι το βράδυ και στη Θράκη με ισχυρές βροχές κατά τόπους στα πεδινά τμήματα λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια και πυκνές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας.
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις αρχικά με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης αλλά ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές και πιθανόν κάποιες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.
 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν κατά τόπους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 5 μποφόρ στις πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/11°C
Τρίκαλα 7/11°C
Καρδίτσα 7/12°C
Βόλος 8/13°C
Καλαμπάκα 6/9°C
Ελασσόνα 6/9°C
Αγιά 6/9°C
Φάρσαλα 7/11°C
Σποράδες 10/13°C
------------------------------------------------
Πέμπτη 2 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στη Μακεδονία τη Θράκη την βόρεια Θεσσαλία ,τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανόν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με τοπικές βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 500 με 800 μέτρα κατά μέσο όρο. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τα χιόνια να κατέβουν για λίγο και σε υψόμετρο 200 με 300 μέτρα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής αλλά και ηπειρωτικής χώρας και τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν έως το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά λίγες καταιγίδες στις Σποράδες και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά  της Καρδίτσας και της Μαγνησίας πάνω από τα 800 με1100 μέτρα ενώ στα βόρεια του νομού Τρικάλων και Λάρισας τα χιόνια πρόσκαιρα θα κατέβουν και στα 600-700 μέτρα κατά μέσο όρο. Αναμένονται πάνω από 10-15 χιλιοστά απο στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας και 1 με 8 στα νότια .Γρήγορα ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη την περιφέρεια.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πεδινά 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/14°C
Τρίκαλα 4/14°C

Καρδίτσα 4/14°C
Βόλος 6/15°C
Καλαμπάκα 3/13°C
Ελασσόνα 3/13°C
Αγιά 3/13°C
Φάρσαλα 3/15°C
Σποράδες 8/13°C
-----------------------------------------------
Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά πολύ καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις πρωινές ώρες θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα νοτιοδυτικά της χώρας προς τα βορειοανατολικά και από τις μεσημεριανές κυρίως ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο που σταδιακά μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα συννεφιάσει και από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά πριν από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ  στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/14°C
Τρίκαλα 4/12°C
Καρδίτσα 3/13°C
Βόλος 7/14°C
Καλαμπάκα 5/11°C
Ελασσόνα 3/12°C
Αγιά 4/12°C
Φάρσαλα 3/13°C
Σποράδες 10/13°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1-3/4/2020

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1-3/4/2020


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Η Γερμανία ελέγχει για την ώρα την εξάπλωση του κορωνοϊού, αφού διαθέτει και τις περισσότερες κλίνες εντατικής ανά κάτοικο στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής το 45% εξ αυτών παραμένουν ελεύθερες, όπως αποκαλύπτει η Le Monde. Από την αρχή της επιδημίας οι κατειλημμένες ΜΕΘ με αναπνευστήρες αυξήθηκαν από 20 σε 30 χιλιάδες. Παρόλα αυτά υπάρχει μία ανησυχία μήπως τα νοσοκομεία φτάσουν τις επόμενες εβδομάδες στα όρια τους, αν και η Γερμανία δεν έχει ούτε τα κρούσματα, ούτε τα θύματα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και η στήριξη στην κυβέρνηση, με το 89% των Γερμανών να θεωρεί ότι "κάνει καλή δουλειά" και το 75% να συμφωνεί με τα περιοριστικά μέτρα που πήρε η Angela Merkel και στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Η Γερμανία είναι σε τόσο πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αεροπλάνα μεταφέρουν ασθενείς από τη Γαλλία και την Ιταλία σε γερμανικά νοσοκομεία. Στη Γερμανία παρατηρείται και το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε όλη την Ευρώπη, αλλά αυτό οφείλεται στα μαζικά διαγνωστικά τεστ που γίνονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα και πραγματικά κρούσματα. Αυτό συντελεί και στο να είναι πιο ήρεμη η κοινή γνώμη σε σχέση με άλλες χώρες, που επειδή καταγράφεται ένα μικρό μέρος των πραγματικών κρουσμάτων, η θνησιμότητα φαντάζει τεράστια.
    https://www.lemonde.fr/international/article/2020/04/01/l-allemagne-se-soude-contre-le-virus_6035149_3210.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου