ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-13/3/2020 Υψηλές θερμοκρασίες και καλοκαιρία (+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός  σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σύντομων βροχών.

 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν και στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/22°C
Τρίκαλα 6/22°C
Καρδίτσα 4/22°C
Βόλος 8/20°C
Καλαμπάκα 6/21°C
Ελασσόνα 5/18°C
Αγιά 5/18°C
Φάρσαλα 4/21°C
Σποράδες 10/17°C
---------------------------------------------------
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο βόρειο Ιόνιο και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας και σημασίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
  Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και στα ηπειρωτικά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/23°C
Τρίκαλα 7/23°C
Καρδίτσα 6/23°C
Βόλος 10/21°C
Καλαμπάκα 8/24°C
Ελασσόνα 6/22°C
Αγιά 6/20°C
Φάρσαλα 6/23°C
Σποράδες 13/18°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Και από τα νέα του καιρού, σε αυτά του κορωνοϊού. Του ιού που εξαρτάται και από τις εναλλαγές του καιρού, με το Skynews να γράφει ότι ο ο κορωνοϊός θα φτάσει στο πικ του τον επόμενο χειμώνα (2020-21) και πως αν δεν εκμεταλλευτούμε το διάστημα της ύφεσης του το καλοκαίρι για να προετοιμαστούμε, μπορεί να αρρωστήσουν και 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή, ένας στους 75 (το 1,3% του παγκόσμιου πληθυσμού) μπορεί να έχει συνάχι, βήχα ή λίγο πυρετό ως επί το πλείστον.

    Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται σε μαθηματικά μοντέλα πρόγνωσης (του καιρού;), αν και η δόκτωρ Emma Hodcroft επισημαίνει ότι "είναι δύσκολο να να έχουμε τα ακριβή νούμερα, αλλά δεν πρόκειται για ένα παράλογο σενάριο. Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με τα νούμερα, αλλά με το γεγονός ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα αν ο κορωνοϊός γίνει εποχικός. "Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το πώς η εποχικότητα επηρεάζει τη μεταδοτικότητα" συμπληρώνει η Hodcroft, που θεωρεί "ότι το πιθανότερο είναι να βρισκόμαστε τώρα στο πικ της εξάπλωσης του ιού, που ακόμα κι αν παρουσιάσει ύφεση το καλοκαίρι, όπως γίνεται συνήθως με τους κορωνοϊούς, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε, διότι μπορεί να έχουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο πικ τον επόμενο χειμώνα". Τα μοντέλα δείχνουν, πάντως, ότι μετά το δεύτερο πικ ο ιός θα αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν την εποχική γρίπη.

    Πέρσι τέτοια μέρα, για να το ελαφρύνω και λίγο, είχε κάνει το πρώτο της μπάνιο και μία φίλη, αλλά τότε ήταν και Καθαρά Δευτέρα. Είχε και πολύ καλύτερο καιρό, βέβαια, από σήμερα 11 Μάρτη, που τα σύννεφα στη δαντελένια ακρογιαλιά έκαναν πάρτι. Μία μέρα μόνο με λιακάδα και μπονάτσα δεν μας έχει κάνει φέτος τον Μάρτη. Μόνο κύμα, συννεφιά και βροχή στην αγαπημένη μου ακτή.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-worldwide-peak-will-come-next-winter-scientific-model-predicts-11954441
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και ο λόγος για άνοδο της θερμοκρασίας, στην Κόρδοβα της Ισπανίας έφτασε τους 29 βαθμούς, στην Ουέλβα τους 28,9, στη Σεβίλλη τους 27,9, σχεδόν καλοκαίρι, όπως γράφει και το severe-weather. Πολλή ζέστη επικράτησε και στη γειτονική Πορτογαλία με 25 και 26 βαθμούς, ενώ στην Ισπανία μπορεί να σπάσει πρόσκαιρα και το φράγμα των 30 βαθμών, αλλά στη συνέχεια οι τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ 25 και 27.

    Η αιτία είναι ο αζορικός αντικυκλώνας που από τη νοτιοδυτική Ευρώπη θα εξαπλωθεί στη Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες στην Πορτογαλία και την Ισπανία κατά 8 και 12 βαθμούς πάνω από τους μέσους όρους και καλύπτοντας προοδευτικά και την Ιταλία. Μακάρι, μήπως και παρουσιάσει κάμψη ο κορωνοϊός στη γείτονα χώρα, που έχει μπει ολόκληρη σε καραντίνα.
    https://www.severe-weather.eu/recent-events/almost-summertime-in-iberia-mk/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου