ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

12/3/2020 Εκτίμηση καιρού επομένων ημερών από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλη Πανάκογλου.

Η εκπομπή ''ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ΄΄ που την παρουσιάζει ο Στέφανος Μπαντόλας ξεκινά ξανα συνεργασία μαζι μου για αυτή τη σεζόν. Κάθε  ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:10 περίπου θα υπάρχει αναλυτική 

ζωντανή πρόγνωση του καιρού Θεσσαλίας άλλα και πολλά αλλά ενδιαφέροντα στατιστικά-κλιματικά στοιχεία για αγρότες , επαγγελματιες αλλά και απλούς πολίτες. Μέσα στην ευκολία της πρόχειρης και λανθασμένης πρόγνωσης υπάρχουν και λίγοι δημοσιογραφοι που ενδιαφερονται για το σωστό , το σοβαρό , το μετρημένο.


H σημερινή  ζωντανή μεσω SKYPE παρέμβαση στην εκπομπη




Σχόλια

  1. Ο κορωνοϊός μπορεί να οδήγησε σε μία μείωση των εκπομπών άνθρακα για φέτος, αλλά συνιστά μία μακροπρόθεσμη απειλή για την κλιματική δράση, καθώς υπονομεύει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, όπως εκτιμά ο Guardian. Κάτι που θα αποφευχθεί μόνο αν οι κυβερνήσεις μέσω των οποίων γίνεται το 70% των πράσινων επενδύσεων, τις χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο κορωνοϊός προκάλεσε φόβους για παγκόσμια ύφεση, με συνέπεια οι τιμές του πετρελαίου να καταγράψουν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και 30 χρόνια και οι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες του κόσμου να χάσουν δισ. δολ.

    Η οικονομική "μόλυνση" μπορεί να επηρεάσει πολλά έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων και εκείνα της πράσινης ενέργειας, που χρειάζονται για να αποτρέψουν μία κλιματική καταστροφή ως το τέλος του αιώνα. Το επόμενο έτος θα είναι το πρώτο μετά τη δεκαετία του 1980 που η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί, πιθανότατα κατά 8%, ενώ στασιμότητα θα υπάρξει και στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις πακέτα τόνωσης, έτσι ώστε να μην υπάρξει πτώση στις επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες.

    Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω άμεσης κρατικής χρηματοδότησης ή με επιδοτήσεις και μειώσεις φόρων. Παρεμπιπτόντως, οι κρατικές επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα είναι 400 δισ. δολ. ετησίως. Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου, έτσι ώστε να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και να δοθούν αυτά τα λεφτά στον κλάδο της υγείας. Τώρα κατάλαβαν όλοι την αξία του να έχεις ένα ισχυρό σύστημα υγείας. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
    https://www.theguardian.com/environment/2020/mar/12/coronovirus-poses-threat-to-climate-action-says-watchdog
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου