ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 16-22/3/2020

Αξιόλογες βροχές σημειώθηκαν τις τελευταίες 2 ημέρες σε όλη τη Θεσσαλία με τα περισσότερα βέβαια χιλιοστά να πέφτουν στα δυτικά τμήματα αλλά και στο παραθαλάσσιο μέτωπο.
 Για τη νέα εβδομάδα φαίνεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά μέρα με τη μέρα με μόνη παραφωνία τον οριακό παγετό που μπορεί να σημειωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη το πρωί σε χωριά  της πεδιάδας.  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα πέσουμε κάτω από τους -2 βαθμούς κελσίου και αυτό πιθανόν να μην έχει τελικά σοβαρές επιπτώσεις στις καλλιέργειες.
 Πιο κάτω στον καθιερωμένο μας πίνακα βλέπετε τον καιρό των επόμενων 7 ημερών στη Θεσσαλία, τον άνεμο καθώς και την ένταση αυτού, την μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία κάθε ημέρας,  τον υετο σε χιλιοστά όταν αυτός υπάρχει, η σχετική υγρασία κάθε ημέρας που είναι πολύ σημαντική για τις καλλιέργειες και τέλος το ποσοστό επιβεβαίωσης αυτής της εκτίμησης μιας και όσο πηγαίνουμε πιο μακριά οι πιθανότητες πέφτουν.
 Η προγνωστική ομάδα Θεσσαλίας θα είναι εδώ για οτιδήποτε νέο προκύψει σχετικά με τον καιρό και θα ενημερώνεστε και μέσα από τον PRESSING 90.1 FM και την εκπομπή μου Agro-pressing κάθε απόγευμα καθώς βέβαια και από τις τακτικές προγνώσεις καιρού στο blog μου.

Τέλος βλέπετε και τον συνολικό υετός σε χιλιοστά που θα πέσει έως το τέλος της εβδομάδας στη χώρα μας.  Τα περισσότερα από τα χιλιοστά αναμένονται σήμερα Δευτέρα ενω από αύριο όπως είπαμε η πιθανότητα για βροχές είναι μικρή.

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Σταθερά πτωτική πορεία έχουν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα και μάλιστα είναι ως επί το πλείστον "εισαγόμενα", ειδικά στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, όπου καταφθάνουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι από το εξωτερικό, όπως μεταδίδει το Reuters. Aπό τα 16 νέα κρούσματα - έναντι 20 την προηγούμενη μέρα - τα 12 ήταν "εισαγόμενα", τα οποία ξεπέρασαν για άλλη μία φορά τα εγχώρια. Επίσης για 11η συνεχόμενη μέρα η ηπειρωτική Κίνα δεν είχε κανένα κρούσμα, εκτός της επαρχίας Wuhan.

    Έτσι, οι αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους σε όσους ταξιδιώτες έρχονται από το εξωτερικό, με όσους καταφθάνουν στο Πεκίνο να μπαίνουν υποχρεωτικά σε 14ήμερη καραντίνα. Έχει ανασταλεί επίσης ο απόπλους για διεθνείς κρουαζιέρες από όλα τα κινέζικα λιμάνια και ειδικά προς την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ενώ όλες οι διεθνείς πτήσεις κατευθύνονται αντί για το νέο αεροδρόμιο Daxing στον νότο, σε ένα παλιότερο στον βορρά. Στη Σαγκάη ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε χώρους για καραντίνα, η οποία δεν είναι προς το παρόν υποχρεωτική για όλους τους αφιχθέντες.

    Και καθώς υπάρχει δραστική μείωση των κρουσμάτων, η Κίνα θα αρχίσει να στέλνει βοήθεια και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα 2 εκ. προστατευτικές μάσκες στην Ευρώπη, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και άλλα αναλώσιμα στο Λάος και τη Νότια Κορέα, μεταξύ των οποίων και 100 υπέρυθρους αισθητήρες. Η Κίνα είναι στην πραγματικότητα και η πιο μεγάλη ελπίδα ότι ο κορωνοϊός θα τελειώσει. Αφού κατάφεραν ουσιαστικά σε λιγότερο από δύο μήνες να τον εξαφανίσουν εκεί, όπου έχουν πυκνοκατοικημένες πόλεις με 20 εκ. κατοίκους και επαρχίες με 60 εκ. κατοίκους. Βέβαια, οι Κινέζοι είναι και πιο πειθαρχημένοι, είναι πιο νέοι, φοβερά αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-toll/china-sees-fewer-coronavirus-cases-wary-of-international-travellers-idUSKBN213024?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την αξιόλογη βοήθεια στον αγροτικό κόσμο-και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου