ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/3/2020 Βελτιωμένος καιρός με σταδιακή άνοδο θερμοκρασίας(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020.
  Προβλέπεται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αρχικά νεφώσεις πού σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα διαλυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Ελαφρύς παγετός σε κάποια πεδινά τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης  και στα ημιορεινά της Πελοποννήσου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ηλιοφάνεια.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά και στα πεδινά τμήματα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το μεσημέρι αλλά οριακός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ και συγκεκριμένα θα κυμανθεί σε
Λάρισα -1/14°C
Τρίκαλα 0/14°C
Καρδίτσα -1/14°C
Βόλος 4/14°C
Καλαμπάκα 0/14°C
Ελασσόνα -1/13°C
Αγιά 0/12°C
Φάρσαλα -1/13°C
Σποράδες 7/12°C
----------------------------------------------------------------
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός τις πρώτες μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και αργότερα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές στην Ήπειρο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.  Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά γρήγορα θα  θα αυξηθούν οι νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας να σημειωθούν λίγες βροχές. 
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά στη συνέχεια θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά προς το μεσημέρι θα επικρατήσει ένα ανατολικό ρεύμα 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο το μεσημέρι αλλά τις πρωινές ώρες στην ύπαιθρο υπάρχει πιθανότητα για οριακό παγετό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 1/17°C
Τρίκαλα 2/17°C
Καρδίτσα 0/17°C
Βόλος 5/22°C
Καλαμπάκα 2/16°C
Ελασσόνα 0/15°C
Αγιά 2/15°C
Φάρσαλα 0/16°C
Σποράδες 7/14°C
--------------------------------------------------------
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ,τη Θεσσαλία ,στην κεντρική και ανατολική στερεά και αργότερα και στην Πελοπόννησο και σε τμήματα του κεντρικού και βορείου Αιγαίου νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές σύντομες βροχές στα βορειότερα τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών ενώ μέχρι το βράδυ πιθανόν να βρέξει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
 Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σύντομες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα με βελτίωση το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης κατα περιοδους καιρός αλλα και διαστηματα ηλιοφανειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση βράδυ και στα πεδινά τμήματα αρχικά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ που θα εξασθενήσουν.
 Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμανθεί σε
Λάρισα 2/17°C
Τρίκαλα 3/17°C
Καρδίτσα 2/17°C
Βόλος 7/16°C
Καλαμπάκα 3/15°C
Ελασσόνα 2/15°C
Αγιά 3/15°C
Φάρσαλα 2/16°C
Σποράδες 8/15°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Δεν θα πρέπει να μας τρομάζει το εξωφρενικό 8% της θνησιμότητας στην Ιταλία από τον κορωνοϊό, διότι είναι πλασματικό. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι κάτω από 0,2%, ούτε διπλάσιο της γρίπης. Κι επειδή οι θάνατοι δεν γίνεται να "κρυφτούν", ούτε οι Γερμανοί είναι τόσο υπεράνθρωποι, ούτε οι Ιταλοί τόσο ασθενικοί, μάλλον στους τελευταίους έχουν ξεφύγει εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα.

    Διότι φαντάζει απίθανο και δεν εξηγείται να έχει η Ιταλία 40 φορές μεγαλύτερη θνησιμότητα από τη Γερμανία. Δηλαδή, η Ιταλία που έχει 2.158 νεκρούς και δηλώνει 27.500 κρούσματα, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει 27.500Χ40= 1.100.000 κρούσματα, έτσι ώστε η θνησιμότητα της να είναι ίση με εκείνη της Γερμανίας (0,2%), κάτι που είναι και το πιθανότερο. Άντε να είναι λίγο μεγαλύτερη.

    Την πεποίθηση αυτή ενισχύει και η περίπτωση της επαρχίας Hubei, όπου η θνησιμότητα είναι κοντά στο 6%, ενώ στην υπόλοιπη Κίνα 0,7%. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στη Hubei, απ' όπου ξεκίνησε και η επιδημία, τους ξέφυγαν στην αρχή τα κρούσματα που είναι πολλαπλάσια από αυτά που τελικά καταγράφηκαν. Και είναι σίγουρο ότι "έχασαν" πάρα πολλά κρούσματα στη Hubei, διότι πέρασε ένας μήνας που κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι εξελίσσεται μία νέα ασθένεια και ο ένας κολλούσε τον άλλον. Η Hubei είναι μία επαρχία με 60 εκ. κατοίκους και η πρωτεύουσά της Wuhan με 11 εκ. Το γεγονός ότι η θνησιμότητα είναι χαμηλή αποδεικνύεται και από την περίπτωση της Ν. Κορέας όπου έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες ελέγχους. Κι εκεί, όμως, θα έχουν "χάσει" κρούσματα - δεν γίνεται να μην συμβεί αυτό μετά από ένα σημείο - οπότε η θνησιμότητα θα είναι χαμηλότερη από το 0,8% που καταγράφεται περίπου.

    Συμπερασματικά, ο ιός δεν είναι τόσο φονικός, αλλά είναι άκρως μεταδοτικός μόνο για φέτος, όμως, που δεν υπάρχει ανοσία στον γενικό πληθυσμό. Άρα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να κολλήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, διότι μόνο έτσι δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά πάρα πολλοί άνθρωποι. Αν αρρωστήσουν μερικές χιλιάδες, οι θάνατοι θα είναι μετρημένοι. Αν αρρωστήσουν, όμως, εκατομμύρια οι θάνατοι θα είναι χιλιάδες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια (αυτοπεριορισμού μας), που πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα, διότι μετά θα είναι λογικά σύμμαχος και ο καιρός.

    Ακόμα κι αν η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό - που προσωπικά θεωρώ απίθανο να μην το κάνει - ο ήλιος θα καταστρέψει τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται, δηλαδή, μέσω των αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, που δεν θα επιβιώνουν πια. Η μετάδοση από τον έναν άνθρωπο στον άλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ο κορωνοϊός δεν θα μπορεί να πολλαπλασιαστεί και σταδιακά θα εκφυλιστεί.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου