ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/3/2020 Σταδιακή αλλαγή καιρού στη χώρα(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

 Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται νεφελώδης νεφοσκεπής καιρός κατά περιόδους στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο με τοπικές  βροχές κατά περιόδους ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα(ενδεικτικό υψόμετρο 600m) των νομών Φλώρινας Κοζάνης Πέλλας Ημαθίας Κιλκίς και σε ορεινά τμήματα των υπόλοιπων περιοχών και της Θεσσαλίας αλλά προς τις βραδινές ώρες θα χιονίσει τοπικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο( ενδεικτικό υψόμετρο 200-400m) στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Σε περιοχές των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσου θα υπάρχουν και διαστηματα ηλιοφάνειας ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στο Ιόνιο και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα. Αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα σε τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας κυρίως ορεινά καθώς και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται  νεφελώδης καιρός κατά περιόδους με τοπικές βροχές. Αναμένονται κατά μέσο όρο 8 με 20 χιλιοστά στις πεδινές περιοχές 4 με 8 χιλιοστά στις Σποράδες και 20 με 35 χιλιοστα σε ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στην περιοχή των Σποράδων βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα θα πνέει ένας βορειοανατολικός ανεμος από το μεσημέρι και μετά στα 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/13°C
Τρίκαλα 7/13°C
Καρδίτσα 7/13°C
Βόλος 8/12°C
Καλαμπάκα 5/11°C
Ελασσόνα 5/10°C
Αγιά 5/11°C
Φάρσαλα 6/12°C
Σποράδες 9/13°C
----------------------------------------------------------
Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και την δυτική ηπειρωτική χώρα κατά περιόδους νεφώσεις με λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους νεφοσκεπής με τοπικές βροχές στα πεδινά και θαλάσσια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα των νόμων Λάρισας και Τρικάλων πάνω από τα 800-1000m κατά μέσο όρο στην Μακεδονία και τη Θράκη πάνω από τα 600-700m ενώ στη δυτική Μακεδονία και τμήματα των νόμων Ημαθίας και Κιλκίς θα κατέβουν πρόσκαιρα  σε ημιπεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300m). Ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας και τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα παραμείνουν σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας πάνω από τα 800-1000 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός γρηγορα θα βελτιωθει.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με λιγες βροχές που γρηγορα θα σταματήσουν και θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις πεδινές περιοχές αρχικά θα πνέουν ασθενείς μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 2-3 μποφόρ ενώ στις ορεινές περιοχές 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/15°C
Τρίκαλα 6/15°C
Καρδίτσα 6/15°C
Βόλος 8/14°C
Καλαμπάκα 5/13°C
Ελασσόνα 4/12°C
Αγιά 4/12°C
Φάρσαλα 5/14°C
Σποράδες 8/12°C
---------------------------------------------
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημεριανές όμως ώρες και μετά και από τα δυτικά και νότια ο καιρός θα επιδεινωθεί και ως το βράδυ βροχές θα σημειώνονται σε νησια του Ιονίου την δυτική ηπειρωτική χώρα αλλά και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης,
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά βελτιωμενος καιρος. Από το μεσημερι θα συννεφιασει και το απόγευμα και μετά βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας καθώς και στις ορεινές κυρίως περιοχές των νομων Λάρισας και Μαγνησίας. Στα πεδινά τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και αυτά θα επηρεάζουν περισσότερο τους νομους Καρδιτσας και Τρικαλων.
 Λάρισα: προβλέπονται καλος καιρος με νεφωσεις απο το απογευμα και με βροχες αργα το βραδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα ανατολικοί 6 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 7 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ στις ορεινές περιοχές προς το Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/15°C
Τρίκαλα 3/13°C
Καρδίτσα 2/13°C
Βόλος 7/15°C
Καλαμπάκα 1/11°C
Ελασσόνα 2/12°C
Αγιά 5/15°C
Φάρσαλα 3/14°C
Σποράδες 9/15°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 23-25/3/2020


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 23-25/3/2020



Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Η Le Monde γράφει ότι η Γερμανία εμφανίζει τόσο χαμηλή θνησιμότητα επειδή κάνει χιλιάδες τεστ και εντοπίζει τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 16.662 κρούσματα, κατατάσσοντάς την στην τέταρτη θέση, μετά την Κίνα, την Ιταλία και την Ισπανία. Με 46 θανάτους, δηλαδή, ποσοστό θνησιμότητας κάτω του 0,3%, η Γερμανία απέχει παρασάγγας από άλλες χώρες με επίσης χιλιάδες κρούσματα, όπως η Γαλλία που έχει θνησιμότητα 3,6%, η Κίνα (4%) και η Ιταλία (8,5%).

    Η εξήγηση για αυτή τη διαφορά είναι τα πολλά τεστ ανίχνευσης του ιού που κάνουν οι Γερμανοί γιατροί, οι οποίοι είχαν εξετάσει 35 χιλιάδες άτομα από τις 2 ως τις 9 Μαρτίου, όταν δεν είχε καταγραφεί κανένας θάνατος ακόμα. Ακολούθησαν άλλες 100 χιλιάδες τεστ και ο στόχος είναι να φτάσουν τις 160 χιλιάδες τεστ την εβδομάδα.

    Σε σύγκριση με την Ιταλία που τα περισσότερα τεστ γίνονται σε ηλικιωμένους ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων έχουν και προβλήματα υγείας, στη Γερμανία εξετάζουν και τους νέους και αν είναι φορείς του ιού τους απομονώνουν. Επίσης, στην Ιταλία ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 63 έτη, ενώ στη Γερμανία τα 47, κι έτσι εξηγείται αυτή η μεγάλη διαφορά στη θνησιμότητα.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/03/21/en-allemagne-le-faible-taux-de-mortalite-interroge_6033957_3244.html

    Παρεμπιπτόντως, η Γερμανία θα περιθάλψει Γάλλους ασθενείς με κορωνοϊό στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, όπως αναφέρει η Liberation. Πρόκειται για ασθενείς που έχουν ανάγκη από υποστήριξη της αναπνοής τους, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές της Βάδης - Βυρτεμβέργης.

    Τα νοσοκομεία της Αλσατίας στη Γαλλία ασφυκτιούν εξαιτίας της επιδημίας και έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, όσον αφορά την περίθαλψη ατόμων που νοσούν σοβαρά από τον κορωνοϊό, ο οποίος εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη.
    https://www.liberation.fr/direct/element/lallemagne-prete-a-accueillir-des-patients-francais_111030/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιβλήθηκε, λοιπόν, και στην Ελλάδα, όπως και σε δεκάδες άλλες χώρες το αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που είναι και αναποτελεσματικό, αν δεν συνοδεύεται παράλληλα από δράσεις σε άλλα μέτωπα. Στην Κίνα δεν εξαφάνισαν τον κορωνοϊό μόνο λόγω της καραντίνας, αλλά επειδή έχτισαν και δύο νέα νοσοκομεία και προστάτεψαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους με τον κατάλληλο εξοπλισμό και υλικό. Αντίθετα, στην Ευρώπη βλέπουμε γιατρούς και νοσοκόμους να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον και σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών και εντατικών το πρόβλημα διογκώνεται.

    Επίσης, στην Κίνα η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν καθολική. Σταμάτησαν τα πάντα. Αντίθετα, στην Ιταλία συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα εργοστάσια - ειδικά στην επιβαρυμένη Λομβαρδία αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό - τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σουπερμάρκετ, οι τράπεζες, δηλαδή, όλοι οι κλειστοί χώροι, όπου η μετάδοση του ιού είναι πολύ πιο εύκολη. Πιο πιθανό είναι να κολλήσεις αν βρίσκεσαι με άλλα δέκα άτομα σε ένα λεωφορείο ή ένα μαγαζί, παρά αν είναι άλλα 100 στην παραλία, αλλά σε απόσταση ασφαλείας γύρω σου. Όπως έχει εξηγηθεί πολλάκις αυτό συμβαίνει επειδή τα σταγονίδια της αναπνοής με τα οποία μεταδίδεται ο ιός επιβιώνουν σχεδόν μόνιμα σε κλειστούς χώρους, όπου οι άνθρωποι αναπνέουν ή βήχουν και σχεδόν καθόλου σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά κάτω από τον ήλιο.

    Στην Ευρώπη, επίσης, γίνονται ελάχιστα τεστ για τον ιό και έτσι υπάρχει μία πλασματική εικόνα για την εξάπλωση της επιδημίας. Στη Γερμανία, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που κάνει πολλά τεστ, η θνησιμότητα είναι λίγο πάνω από 0,2 - μάλλον στα πραγματικά της επίπεδα αν ο ιός αντιμετωπιστεί σωστά - ενώ και στη Νότια Κορέα κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να τον περιορίσουν. Αντίθετα, η Ευρώπη συνολικά παλεύει με διαλυμένα από την κρίση και τη λιτότητα συστήματα υγείας και με τα αναμενόμενα εξαιτίας αυτού αποτελέσματα.

    Τα κράτη δεν μπορούν να προστατέψουν τους πολίτες, όπως έχουν υποχρέωση, οπότε τους ζητούν να κάνουν από μόνοι τους ό,τι μπορούν για να σωθούν. Αρχικά με το να μείνουν σπίτι και τώρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα έχει και τεράστιο ψυχολογικό κόστος για τους κατοίκους των Αθηνών και άλλων πόλεων. Είναι αλλιώς να βρίσκεσαι στο χωριό, που θα βγεις και στον κήπο σου, θα πας και στο χωράφι σου, θα βγεις και μία βόλτα με τα ζώα σου και αλλιώς να είσαι φυλακισμένος στις πολυκατοικίες των Αθηνών και να σε απειλούν και από πάνω και με πρόστιμα και αυτόφωρα.

    Και επειδή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά θα πάει τελικά αυτή η βαλίτσα, εκτοξεύοντας και το ψυχικό κόστος. Κανείς δεν πιστεύει φυσικά ότι θα λήξει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 Απριλίου. Κανονικά και τα σχολεία θα άνοιγαν ξανά σήμερα, αύριο, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε για μετά το Πάσχα και μην πούμε και καλό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι, στο οποίο έχω εναποθέσει από την αρχή όλες μου τις ελπίδες για να τελειώσει ο ιός. Ο καυτός ήλιος είναι η τελευταία μας ελπίδα. Μάλλον ήταν εξαρχής και η μοναδική ελπίδα στον ψεύτικο κόσμο που έχουμε φτιάξει οι άνθρωποι και καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από έναν κορωνοϊό.

    Κακά τα ψέματα, αν δεν περιοριστεί έστω η εξάπλωση του ιού δεν πρόκειται να γίνει άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μην επιβληθεί και καμία απαγόρευση της ελευθερίας έκφρασης κι από πάνω. Χίλιες δύο δικαιολογίες μπορούν να βρουν για να το κάνουν. Άλλωστε, όπως είχε πει κάποιος που μου διαφεύγει τώρα το όνομά του, αλλά δεν έχει σημασία, διότι αυτό που μετράει είναι πάντα η ουσία, "θα σου κάνουν ό,τι ανεχτείς".
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου