ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-27/3/2020 Πολλές βροχές στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με μικρη μεταφορα αφρικανικης σκονης(+XAΡΤEΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

 Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται κακοκαιρία αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα με βροχές στα πεδινά, χιόνια στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας(500-700m στα βορεια και 1600m στα νοτια) και τοπικές καταιγίδες στα νότια νησιά του Ιονίου, στα νότια της Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε
 προσηνεμες στον ανατολικό άνεμο περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας ,της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας ,της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια τμήματα της Κρήτης. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με τη μορφή λασποβροχής
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά πάνω από τα 500-700 μέτρα περίπου στα δυτικά και βόρεια της περιφέρειας (ημιορεινα Καλαμπακας-Ελασσονας) και πάνω από τα 1000-1200 στα νοτιότερα τμήματα αλλά προς το βράδυ τα υψόμετρα θα ανέβουν στα 1200 για τα δυτικά και βόρεια και πάνω από τα 150-1600 μέτρα για τα ανατολικά και νότια του διαμερίσματος.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε  ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου της Όθρυς και της Πίνδου που κοιτάνε ανατολικά καθώς και σε όλα τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.  Επισημαίνεται ότι στα πεδινά τμήματα οι βροχές θα κυμανθούν μεταξύ 3 και 20 mm ενώ στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα ξεπεράσουν τοπικά και τα 50 με 90 χιλιοστά βροχής. Στην περιοχή των Σποράδων Αναμένουμε 15 με 25 χιλιοστά βροχής κατά μέσο ορο. Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε περιοχές πεδινές του νομού Λάρισας όπως Ελασσόνα, Τύρναβος, Λάρισα λόγω του βορειοανατολικού ανέμου που δρα ως νεφοδιαλυτης.
 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στις Σποράδες και τα θαλάσσια τμήματα και βόρειοι 3 με 4 στα πεδινά τμήματα αλλά αργότερα και στις πεδινές περιοχές θα επικρατήσει ένας βορειοανατολικός ανεμος 4 και πιθανόν για λίγο και 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 6/11°C
Τρίκαλα 5/9°C
Καρδίτσα 5/10°C
Βόλος 8/11°C
Καλαμπάκα 3/7°C
Ελασσόνα 3/7°C
Αγιά 6/9°C
Φάρσαλα 5/10°C
Σποράδες 9/12°C
-----------------------------------------------------
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές στα πεδινά τμήματα χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές(1000-1200μ) της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τοπικές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο ,στις Κυκλάδες ,στην Κρήτη και πιθανόν στην Αττική και αργότερα στα Δωδεκάνησα.  Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά και νότια θα αρχίσει να βελτιώνεται και τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστουν στη Μακεδονία το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θράκη.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα νησιά του Ιονίου ,στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά ,την Εύβοια στα ανατολικά και ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας έως και το μεσημέρι ενώ τις απογευματινές ώρες πιθανόν έντονα φαινόμενα να σημειωθούν στη Χαλκιδική και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας με τη μορφή λασποβροχής
 Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις σε υψόμετρα κατά μέσο όρο πάνω από τα 1100 με 1300 μέτρα. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν θα μετακινηθούν στις Σποράδες και τα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας όπου οσως σημειωθούν και πάνω από 25 με 35 χιλιοστά καθώς βέβαια και σε παραθαλάσσια και ορεινά τμήματα του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και της Οθρυς όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 50 με 70 χιλιοστά βροχής.  Στο εσωτερικό θα επικρατήσουν σχετικά ποτιστικές βροχές 8 με 18 χιλιοστά κατά μέσο όρο. Στις Σποράδες αναμένονται αρκετά αξιόλογα φαινόμενα τοπικά και πάνω από 30 με 40 χιλιοστά. Οι συγκλισεις των ανέμων ευνοούν την πιο ισομερή κατανομή του υετού και στην πεδινή Θεσσαλία σε σχεση με την Πεμπτη.
 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που κατά περιόδους θα είναι έντονες. Από τις απογευματινές ώρες που ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα ανατολικοί 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και αργότερα βόρειους 6 με 7 μποφόρ και θα εξασθενήσουν και στα πεδινά τμήματα αρχικά βορειονατολικοι 4 μποφορ που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/11°C
Τρίκαλα 8/11°C
Καρδίτσα 8/11°C
Βόλος 8/11°C
Καλαμπάκα 5/9°C
Ελασσόνα 5/9°C
Αγιά 7/10°C
Φάρσαλα 5/10°C
Σποράδες 10/12°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 26-27/3/2020




ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 26-27/3/2020
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Tα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία είναι δεκαπλάσια από τα επιβεβαιωμένα, όπως μεταδίδει το Reuters. Δηλαδή, είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι Ιταλοί που έχουν νοσήσει και είναι και δέκα φορές μικρότερη η θνησιμότητα από αυτή που καταγράφεται βάσει των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο ότι οι έλεγχοι για κορωνοϊό περιορίζονται μόνο στους ανθρώπους που μπαίνουν στο νοσοκομείο, με συνέπεια πολλές χιλιάδες κρούσματα να μην εντοπίζονται ποτέ.

    Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ιταλία - πέρα από τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 11% που αναμένεται για το 2020 - είναι η έλλειψη μασκών και αναπνευστήρων και γίνονται προσπάθειες για εισαγωγές από το εξωτερικό, αλλά πολλές χώρες σταμάτησαν τις πωλήσεις, καθώς κρατούν το ιατρικό υλικό για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Έτσι μία σειρά ιταλικών εταιριών, ακόμα και από τον χώρο της μόδας, έχουν τροποποιήσει την παραγωγή τους, προκειμένου να φτιάξουν τις μισές μάσκες από αυτές που απαιτούνται.

    Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσουν να λειτουργούν πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού, αλλά υπάρχει δυσαρέσκεια στις τάξεις των ιταλικών συνδικάτων για τα τόσα εργοστάσια που παραμένουν ανοιχτά και προκηρύχθηκαν και απεργίες.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy/italian-coronavirus-cases-likely-10-times-higher-than-reported-idUSKBN21B1CC?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πάνω από το 90% των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως εντοπίζεται σε περιοχές με μέση θερμοκρασία 3-17 βαθμούς και μόλις το 6% σε μέρη που η μέση θερμοκρασία είναι πάνω από 18 βαθμοί. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι τιμές αφορούν τη μέση μέγιστη ή απλά τη μέση θερμοκρασία. Μακάρι να είναι η πρώτη περίπτωση, καθώς η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχουν κλείσει πάρα πολλές επιχειρήσεις (από πάρα πολλά παραδείγματα γνωστών μου το λέω αυτό), ενώ φίλος δικηγόρος που με πήρε χθες για τη γιορτή μου υπολογίζει ότι θα έχει ξανά υπόθεση τον Σεπτέμβριο.

    Υπάρχει ασάφεια σχετικά με το μέτρο για τη διακριτική ευχέρεια εταιριών να μειώσουν στο 50% τους μισθούς, την ίδια στιγμή που διπλασιάζεται η αποζημίωση (από 800 σε 1.600 ευρώ τη μέρα) των ιδιωτικών κλινικών για να διαθέσουν τις ΜΕΘ τους. Υπάρχει ασάφεια για το τι θα γίνει με το δώρο του Πάσχα για τις εταιρίες που έκλεισαν. Υπάρχει η αίσθηση ότι πάμε για μία δεύτερη οικονομική κρίση, δέκα χρόνια μετά από εκείνη που γονάτισε πάρα πολύ κόσμο. Και υπάρχει η πεποίθηση ότι παγκοσμίως γίνεται λανθασμένη διαχείριση της κρίσης για μία ασθένεια από την οποία το 85% όσων αρρωστήσουν δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά τα απαξιωμένα συστήματα υγείας λόγω της λιτότητας σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να περιθάλψουν το υπόλοιπο 15%, από το οποίο μόνο το 5% καταλήγει σε ΜΕΘ (δηλαδή, σε εντατική μπαίνει το 0,75% των συνολικών ασθενών) με συνέπεια τα κράτη να μετακυλήσουν την ευθύνη για άλλη μία φορά στους πολίτες.

    Επιπλέον χιλιάδες νέοι γιατροί έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από την Ελλάδα επειδή αμείβονταν μόνο με 700 ευρώ τον μήνα. Τα θύματα του κορωνοϊού θα είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που θα προκύψουν από τη νέα οικονομική κρίση. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Σαιντ Λιούις James Bullard, που επισήμανε ότι βραχυπρόθεσμα μπορεί να μείνουν άνεργοι ακόμα και 46 εκ. άνθρωποι, καθώς οι εταιρίες κλείνουν υπηρεσίες που απαιτούν επαφή με το κοινό, όπως μεταδίδει το Reuters.

    "Υπάρχουν εργαζόμενοι που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό και είναι αυτό ακριβώς που οι υγειονομικές αρχές μας λένε ότι δεν πρέπει να συμβαίνει" ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "το πλήγμα για την οικονομία δεν θα κρατήσει πολύ, αν οι φορείς λήψεις αποφάσεων κινηθούν γρήγορα παρέχοντας στήριξη στο εισόδημα των πολιτών και άλλα προγράμματα βοήθειας".
    https://www.reuters.com/article/us-usa-bullard/bullard-46-million-workers-could-be-jobless-in-short-term-idUSKBN21C29I?il=0

    Mία επαγγελματίας οδηγός από το Σιάτλ ανέφερε, εξάλλου, με δάκρυα στα μάτια σε συνέντευξή της στο BBC ότι έχασε όλο της το εισόδημα, όπως και πολλοί άλλοι στον κλάδο της, καθώς δεν υπάρχει κανένα δίχτυ ασφαλείας για αυτούς τους εργαζόμενους, που πλήττονται λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Οι επαγγελματίες οδηγοί πεινάνε και τα απολυμαντικά για να καθαρίσουν τα αμάξια τους πωλούνται πλέον σαν "χρυσός".

    Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν φοβάται την αρρώστια, αλλά ότι αν μείνει 14 μέρες εκτός δρόμου θα καταστραφεί οικονομικά, καθώς είναι πολυτέλεια για έναν επαγγελματία οδηγό να μείνει έστω και δύο μέρες εκτός, ενώ τελικά αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον δρόμο λόγω έλλειψης πελατείας, εξαιτίας της επιδημίας. Και η κατάσταση θυμίζει τον ελέφαντα που φοβήθηκε το ποντίκι και έπεσε στον γκρεμό, όπως έγραψε πολύ εύστοχα κάποιος στο διαδίκτυο.
    https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-52028108/coronavirus-the-struggle-of-being-a-ride-share-driver
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον προβληματισμό του σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας εξέφρασε - και - ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης. Σε άρθρο του αναρωτιέται αν θα αποδειχτεί το φιάσκο του αιώνα η πανδημία για την οποία δεν ξέρουμε την πραγματική εξάπλωσή της, άρα και τη θνησιμότητα της, αφού μόνο τα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται κυρίως καταγράφονται και τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι από 3 ως 300 φορές περισσότερα.

    Βαδίζοντας στα τυφλά πάμε αναγκαστικά στα μέτρα της καραντίνας, που θα έχουν πολλές επιπτώσεις αν εφαρμοστούν για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος επισημαίνει και ότι πολλοί θάνατοι χρεώνονται στον κορωνοϊό, χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτός τους προκαλεί. Λέει, μάλιστα, ότι πολλές φορές ανιχνεύονται σε έναν ασθενή πολλοί ιοί και μολύνσεις από μικρόβια και βακτήρια και ότι αν δεν είχαμε ανακαλύψει τον νέο κορωνοϊό, θα νομίζαμε απλά ότι η γρίπη ήταν πιο φονική φέτος.
    https://www.tanea.gr/2020/03/21/inbox/arthro-fotia-gia-ton-koronaio-einai-to-megalytero-fiasko-tou-aiona/

    Παρεμπιπτόντως, τα θύματα από την εποχική γρίπη έφτασαν τα 97 φέτος. Αλλά κανείς φέτος δεν μιλάει για κάτι άλλο πέρα από τον κορωνοϊό. Όλες οι ειδήσεις παγκοσμίως περιστρέφονται γύρω από αυτόν τον ιό. Σε τέτοιο βαθμό που σε κάνουν να πιστέψεις ότι κανένας δεν πεθαίνει σε όλο τον κόσμο από κάτι άλλο πέρα από τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει πείνα - με 30 χιλιάδες νεκρούς ημερησίως, παρεμπιπτόντως - αλλά εντάξει η πείνα δεν κολλάει.

    Δεν υπάρχουν πόλεμοι με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων καθημερινά, μόνο ο "πόλεμος" με τον ιό υπάρχει. Ακόμα και ένας γιατρός αγανάκτησε και έκανε παρατήρηση σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ότι ο κόσμος θα πάθει κατάθλιψη, αν συνεχίσουν τα ΜΜΕ να χειρίζονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο την κατάσταση. "Πουλώντας" τρόμο και θάνατο σε ανθρώπους που είναι κλεισμένοι μέσα, αρκετοί σε ανήλιαγα διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου