ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-4/3/2020 Αλλαγή του καιρού από τα δυτικά(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  Τρίτη 3 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά και από τα δυτικά θα αρχίσουν να αυξάνονται και μέχρι αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο ,τη Δυτική στερεά και πιθανόν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα παρόλο την αύξηση της συννεφιάς από το μεσημέρι και μετά δεν αναμένονται φαινόμενα μέχρι το βράδυ.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν Και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα στην Πίνδο να σημειωθούν λίγες μπόρες.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες νεφώσεις αλλά σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα αυξηθούν.
  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και στα 5 με 6 στα θαλάσσια.
  H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα  σε
Λάρισα 5/23°C
Τρίκαλα 7/23°C
Καρδίτσα 5/23°C
Βόλος 10/22°C
Καλαμπάκα 8/21°C
Ελασσόνα 5/21°C
Αγιά 5/21°C
Φάρσαλα 5/22°C
Σποράδες 13/20°C
-----------------------------------------------------------
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.
Προβλέπεται στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες που θα είναι περισσότερες στην Πίνδο και στις ορεινές περιοχές της περιφέρειας. Από τις απογευματινές ώρες όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Μόνο στα ορεινά τμήματα αναμένονται πάνω από 10 με 20 χιλιοστά βροχής. Στα πεδινά τμήματα δεν φαίνεται να υπάρχει δυναμική για πάνω από 3-5 χιλιοστά.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μπόρες αλλά ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ στα πεδινά και 5-6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και 4 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα σε
Λάρισα 10/18°C
Τρίκαλα 10/17°C
Καρδίτσα 9/17°C
Βόλος 13/18°C
Καλαμπάκα 9/16°C
Ελασσόνα 8/15°C
Αγιά 9/16°C
Φάρσαλα 9/17°C
Σποράδες 14/17°C


ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 3-4/3/2020.



Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Στην Αυστραλία τα καλοκαίρια έχουν διπλάσια διάρκεια από τους χειμώνες, λόγω των αυξανόμενων θερμοκρασιών,όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο το καλοκαίρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει επιμηκυνθεί κατά ένα μήνα τα τελευταία 20 χρόνια σε σχέση με τα μέσα του περασμένου αιώνα, ενώ ο χειμώνας έχει συρρικνωθεί. Μεταξύ 2014 και 2018 τα καλοκαίρια ήταν κατά 50% μεγαλύτερα.

    Τα ευρήματα, πάντως, δεν συνιστούν μία ένδειξη για το τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά για ό,τι συμβαίνει τώρα, εξηγεί ο Richie Merzian από το Ινστιτούτο. Η Αυστραλία βίωσε μία καταστροφική περίοδο πυρκαγιών κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι και 1 δισ. ζώα. Κι ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ο βασικός λόγος για τις πυρκαγιές, οι ξηρές συνθήκες που τις ευνοούν γίνονται όλο και πιο συχνές και πιο έντονες.

    Στην ανάλυσή του, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο συνέκρινε επίσημα στοιχεία του Γραφείου Μετεωρολογίας από το 1999 ως το 2018 με παλιότερα στα μέσα του 20ου αιώνα και βρήκε ότι οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες διαρκούν 31 μέρες περισσότερο σε σχέση με τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, ενώ ο χειμώνας κρατάει 23 μέρες λιγότερο. Σε μερικές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας οι θερινές θερμοκρασίες επιμηκύνονται ακόμα και για εφτά βδομάδες, δηλαδή, σχεδόν 50 μέρες σε σχέση με τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

    "Τα καλοκαίρια μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν διπλάσια διάρκεια από τους χειμώνες", παρατηρεί ο Merzian. "Θερμοκρασίες που θεωρούνταν φυσιολογικές για ένα διάστημα τριών μηνών το 1950 και το 1960, καταγράφονται πλέον από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο" συνεχίζει ο ίδιος που θεωρεί ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση έχει κάνει τα αυστραλιανά καλοκαίρια πιο επικίνδυνα από ό,τι ήταν.

    Η αυστραλιανή κυβέρνηση επικρίθηκε για τις πολιτικές της για το κλίμα, κατά τη διάρκεια των φετινών πυρκαγιών, με τον πρωθυπουργό Scott Morrison να κατηγορείται για αδράνεια. Η Αυστραλία είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές με διοξείδιο του άνθρακα ανά άτομο, διότι η βιομηχανία της βασίζεται σε αυτό. Ο Morrison επιμένει ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει την πρόκληση καλύτερα από τις περισσότερες χώρες και τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις.
    https://www.bbc.com/news/world-australia-51697803
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου