ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-31/3/2020 Τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά πολύ καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά και από τα νοτιοδυτικά της χώρας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και μέχρι το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο ,στη δυτική και νότια Πελοπόννησο , στις Κυκλάδες ,τα Δωδεκάνησα και την  Κρήτη. Μερική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα δώσει τοπικές μπόρες και ίσως λίγες καταιγίδες και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε περιοχές  της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και τις απογευματινές κυρίως ώρες θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στις ορεινές περιοχές. Λίγες ομίχλες είναι πιθανό να σημειωθούν τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες κοντά σε λίμνες και ποτάμια.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες γύρω από την πόλη νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/18°C
Τρίκαλα 5/18°C
Καρδίτσα 4/18°C
Βόλος 8/16°C
Καλαμπάκα 3/15°C
Ελασσόνα 3/15°C
Αγιά 4/15°C
Φάρσαλα 5/17°C
Σποράδες 9/15°C
-------------------------------------------------
Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά σε όλη τη χώρα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην αρχή της ημέρας στο νότιο Ιόνιο αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα η τοπική συννεφιά θα δίνει κατά διαστήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές μπόρες στις ορεινές και ημιορεινές κυρίως περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.  Λίγες ομίχλες είναι πιθανό να σημειωθούν σε περιοχές εσώκλειστες μακριά από τη θάλασσα της ηπειρωτικής χώρας νωρίς το πρωί.
 Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν σύντομες καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές κυρίως περιοχές του Ολύμπου, των Χασίων, της Πίνδου και της Οθρυος. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και λίγες πεδινές περιοχές της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας.
Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και στα πεδινά 3 με 4 αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 4 μποφόρ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/17°C
Τρίκαλα 7/17°C
Καρδίτσα 7/17°C
Βόλος 8/14°C
Καλαμπάκα 6/15°C
Ελασσόνα 6/15°C
Αγιά 6/14°C
Φάρσαλα 6/16°C
Σποράδες 9/14°C


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 30-31/3/2020



Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. O Iνδός πρωθυπουργός Narendra Μodi ζήτησε την Κυριακή 29/3 συγγνώμη από τους φτωχούς κατοίκους της χώρας του, καθώς αυξάνεται η κριτική για τα μέτρα της καραντίνας, με πολλούς να θεωρούν ότι το μέτρο λήφθηκε χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός, όπως μεταδίδει το Reuters. O Μοdi ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη 24/3 τρεις βδομάδες καραντίνας, αφήνοντας, όμως, εκατομμύρια φτωχούς Ινδούς πεινασμένους και άλλους που έχασαν τις δουλειές τους να πηγαίνουν περπατώντας χιλιόμετρα στα χωριά τους. "Ζητάω συγγνώμη, οι φτωχοί θα σκέφτονται τι σόι πρωθυπουργός είμαι, που τους έβαλα σε τέτοια δοκιμασία, αλλά τα μέτρα που πήραμε θα δώσουν στην Ινδία τη νίκη ενάντια στον κορωνοϊό" ανέφερε ο Modi. H ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα τόνωσης της οικονομίας και στήριξης των φτωχών ύψους 22,6 δισ. δολ. Ωστόσο, δύο βραβευμένοι με νόμπελ Οικονομίας Ινδοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθούν ακόμα περισσότερα χρήματα στους φτωχότερους ανθρώπους.

    "Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουμε μία οικονομική χιονοστιβάδα και οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να αψηφήσουν τα μέτρα" λένε χαρακτηριστικά. Πολλοί είναι, πάντως, και αυτοί που τάσσονται υπέρ των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διότι η Ινδία των 1,3 δισ. κατοίκων έχει ένα πολύ ευάλωτο σύστημα υγείας. Αλλά ηγέτες της αντιπολίτευσης, αναλυτές, ακόμα και απλοί πολίτες έχουν αρχίσει να ασκούν δριμεία κριτική στα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης. "Είναι ντροπή που η κυβέρνηση δεν πήρε έκτακτα μέτρα για αυτή τη μαζική έξοδο και άφησε εργαζόμενους μετανάστες να περπατούν χιλιόμετρα για να γυρίσουν στα σπίτια τους, όταν έκλεισαν οι δουλειές τους,ενώ υπάρχει και κίνδυνος να μεταδώσουν και τον ιό" ανέφερε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Rahul Ghandi.

    Τέσσερις μετανάστες σκοτώθηκαν, όταν τους πάτησε φορτηγό, ενώ ένας άλλος πέθανε από εξάντληση μετά από περπάτημα 270 χιλιομέτρων. "Θα πεθάνουμε από την εξάντληση και την πείνα, πριν μας σκοτώσει ο κορωνοϊός" δήλωσε ένας 28χρονος εργαζόμενος μετανάστης. Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καραντίνα είναι απαραίτητη, οι οικονομικές επιπτώσεις της κίνησης προκαλούν θυμό μεταξύ των φτωχών. Εκατοντάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν σε μία πλατεία στην επαρχία Kerala, ζητώντας μεταφορικά μέσα για να τους πάνε σπίτια τους. "Δεν έχουμε φαγητό και νερό, δεν ξέρω πώς να θρέψω την οικογένειά μου, δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτή την καραντίνα, ο κόσμος είναι θυμωμένος, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για μας" ανέφερε ένας 50χρονος.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-southasia/modi-apologizes-to-indias-poor-as-lockdown-criticism-mounts-idUSKBN21G0AU?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο καθηγητής επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης, είναι ανάμεσα σε αυτούς που τονίζουν ότι τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία για την Covid-19 δεν είναι αξιόπιστα, καθώς κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα περισσότερα είναι τα πραγματικά κρούσματα σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα. Ο ίδιος δεν αποκλείει η θνητότητα του κορονοϊού να αποδειχτεί περίπου ίδια με εκείνη της γρίπης.

    Από το πού θα κάτσει τελικά η «μπίλια» σε σχέση με τη θνητότητα της Covid-19, θα εξαρτηθεί και η θνησιμότητα (mortality) της νόσου, δηλαδή ποιο ποσοστό του πληθυσμού -υγιών και αρρώστων- θα σκοτώσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. ενός έτους). Ο βασικός τρόπος να ριχτεί φως στη θνητότητα της Covid-19 είναι κάποια στιγμή να γίνουν μαζικά τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό.
    https://www.newsit.gr/ygeia/koronoios-ayti-einai-i-mexri-tora-thnisimotita-to-paradokso-tis-ellada-kai-ta-9-mystiria-tis-nosou/3003353/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου