ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 30-3/5-4/2020

Αρκετές βροχές σημειώθηκαν αυτή τη βδομάδα σε μεγάλο μέρος της χώρας.  Αξιόλογες βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας. H μεταφορά αφρικανικής σκόνης ήταν μέτρια από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα καθώς και η θερμή μεταφορά στην περιοχή του Αιγαίου.
Συγκεντρώσαμε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τις επόμενες 7 ημέρες για τη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα όλη τη χώρα.
H Δευτέρα θα είναι μία πολύ καλή ημέρα με κάποιες βροχές μόνο στην περιοχή της Κρήτης των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Την Τρίτη σποραδικές βροχές θα σημειωθούν και σε τμήματα της βόρειας κυρίως χώρας ενώ θα συνεχίσει ο άστατος καιρός σε περιοχές των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Την Τετάρτη προβλέπεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα με αρκετές βροχές κατά τόπους έντονες και πολύ πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ενω αργοτερα θα χιονισει και σε πεδινα τμηματα της δυτικης και κεντρικης Μακεδονιας προσκαιρα. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με σημαντική πτώση από το απόγευμα στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα με μικρότερη ένταση θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού Αιγαίου και αργότερα Θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.
Την Παρασκευή θα έχουμε μία πολύ καλή μέρα αλλά από το μεσημέρι και μετά υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε κάποια ημιορεινά και πεδινά τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.
Το Σάββατο περιμένουμε εκ νέου διαταραχη από τη δυτική Ελλάδα που θα δώσει αρκετές βροχές και πιθανόν και κάποιες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, όλη την ηπειρωτική χώρα καθώς και σε νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου. Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.
Τέλος την Κυριακή με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία φαίνεται συνέχιση των βροχών έως και τις μεσημεριανές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα νότια νησιώτικα τμήματα οπου η πιθανότητα είναι πιο μικρή. Σε γενικές γραμμές αναμένεται βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά και βόρεια της Ελλάδας. Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.
Για την περιοχή της Θεσσαλίας δίνουμε πιο αναλυτικά στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί. Μπορείτε να δείτε τον καιρό με γραφικά αλλά και με σύντομο κείμενο,τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία κάθε μέρας στα πεδινά τμήματα,την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου κυρίως στα θαλάσσια τμήματα, την πιθανότητα να σημειωθούν πάνω από 5-10 χιλιοστά βροχής την κάθε ημέρα και τέλος το ποσοστό επί τοις εκατό επιβεβαίωσης της καθημερινής πρόγνωσης.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΩΣ 5/4/2020 ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.




Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like


Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε Βασίλη! Καταπληκτική δουλειά, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Βασίλη να είσαι καλά!! Καλές προβλέψειςπάντα!!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Le Monde έγραψε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διότι αν και τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου έχουν υποχωρήσει, τα ρυπογόνα μικροσωματίδια είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας τόσο για την υγεία των πνευμόνων, όσο και για τη διάδοση του κορωνοϊού. Μάλιστα, το Παρίσι, η Μιλούζ, το Στρασβούργο και άλλες περιοχές, όπου οι άνθρωποι είναι για χρόνια εκτεθειμένοι σε ατμοσφαιρική ρύπανση, πλήττονται περισσότερο και από τον κορωνοϊό. Μελέτες που έγιναν για την επιδημία του SARS το 2003 έδειξαν ότι όσοι ζούσαν σε περιοχές με αυξημένη ως μέτρια ατμοσφαιρική ρύπανση είχαν 84% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνους που έμεναν σε μέρη με μικρή ατμοσφαιρική ρύπανση.

    Και μία πρόσφατη ιταλική έρευνα (17/3) έδειξε αυξημένα επίπεδα ρύπανσης στη Λομβαρδία, που έχει και τα περισσότερα θύματα από κορωνοϊό, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι τα μικροσωματίδια μετέφεραν τον ιό. Πάντως, οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταφερθεί με τα μικροσωματίδια, ενώ και ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι αυτό παραμένει μία υπόθεση που δεν έχει αποδειχτεί. Όλοι συμφωνούν, πάντως, στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται και με τις γεωργικές και άλλες εργασίες. Ωστόσο, οι αγρότες λένε ότι αν σταματήσουν την παραγωγή πώς θα προμηθευτεί ο κόσμος απαραίτητα αγαθά.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/03/30/coronavirus-la-pollution-de-l-air-est-un-facteur-aggravant-alertent-medecins-et-chercheurs_6034879_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου