ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-6/3/2020 Βελτιωμένος καιρός(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και στα θαλάσσια τμήματα λίγες καταιγίδες.  Από αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες μπόρες κυρίως σε ορεινές περιοχές αλλά ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα για λίγες μπόρες στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Τις απογευματινές ώρες κάποιες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο ενδέχεται να δώσουν για λίγο σύντομες μπόρες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός αλλά αργότερα θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα θαλάσσια τμήματα 5 με 6 μποφόρ και στα πεδινά 3-4 αλλά σταδιακά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα  σε
Λάρισα 5/18°C
Τρίκαλα 5/18°C
Καρδίτσα 5/18°C
Βόλος 9/17°C
Καλαμπάκα 6/16°C
Ελασσόνα 4/16°C
Αγιά 5/16°C
Φάρσαλα 4/18°C
Σποράδες 11/16°C
----------------------------------------------------
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.
Τις πρωινές ώρες νεφελώδης καιρός στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για σύντομες φορές αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο και σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και εκεί θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που προς το θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σύντομες μπόρες.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά που το βράδυ θα πυκνώσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα ορεινά και πεδινά τμήματα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα  σε
Λάρισα 3/20°C
Τρίκαλα 4/20°C
Καρδίτσα 3/20°C
Βόλος 8/18°C
Καλαμπάκα 5/18°C
Ελασσόνα 3/17°C
Αγιά 5/17°C
Φάρσαλα 4/19°C
Σποράδες 11/16°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Τελικά, την Τετάρτη 4/4, τo διέπραξα ξανά, αφού με το που βγήκε ο ήλιος πήγα και πάλι στη δαντελένια ακρογιαλιά., απαθανατίζοντας κι ένα κοπάδι μουρμούρες και μαζεύοντας και μερικές σακούλες αυτή τη φορά. Πέρα από εκείνο το τεταρτάκι το πρωί, δεν έβρεξε ξανά στη νότια τουλάχιστον Αττική. Εκείνη η μπόρα ήταν, ωστόσο, πολύ δυνατή, περιορίζοντας και την ορατότητα κατά πολύ.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην Τετάρτη 4/3 και όχι 4/4 που έγραψα εκ παραδρομής...
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  2. H Κομισιόν επιδιώκει να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50%-55%, αντί για 40% ως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα της δεκαετίας του 1990, όπως μεταδίδει το Reuters. Ωστόσο, 12 κράτη - μέλη της ΕΕ θέλουν να έχει υπάρξει συμφωνία για τον νέο στόχο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου πριν από τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2020 στη Γλασκώβη και σε αυτό στάθηκαν στην επιστολή τους προς την Κομισιόν. Με βάση τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα κάθε χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσεις τις εκπομπές ρύπων της, αλλά ακόμα κι έτσι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 βαθμούς ως το τέλος του αιώνα, κάτι που σημαίνει σοβαρές επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

    Η επιστολή των 12 κρατών μελών προς τον επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα Frans Timmermans αναφέρει, λοιπόν, ότι οι συνομιλίες για τον νέο στόχο για το 2030 πρέπει να αρχίσουν το αργότερο τον Ιούνιο του 2020. Κάτι που σημαίνει ότι η Κομισιόν πρέπει να έχει θέσει τον στόχο νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2020 που σκοπεύει να το κάνει.

    Η επιστολή ζητάει επίσης να υπάρχει ένα ενιαίο μπλοκ στην Ευρώπη, το οποίο θα δημιουργήσει το μομέντουμ για να τεθούν και παγκοσμίως πιο φιλόδοξοι στόχοι για την προστασία του κλίματος. Την επιστολή υπογράφουν η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Λετονία και η Γαλλία.
    https://www.reuters.com/article/us-climate-change-eu/eu-states-call-for-speedy-2030-climate-plan-ahead-of-u-n-climate-summit-letter-idUSKBN20Q0GS?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου