ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Αλλαγή καιρού στη χώρα τις επόμενες 5 ημέρες(ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας των επόμενων ημερών (23-27/3/2020) με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
1)   Δεν αναμένεται παγετός σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας εκτός ισως από ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας το επόμενο 5ήμερο.
2) Αναμένονται πολλές βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας το επόμενο πενθήμερο αλλά όχι παντού.
3) Οι ισχυροι ανατολικοί άνεμοι θα είναι ρυθμιστές των περιοχών που θα έχουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και των περιοχών που δεν ευνοούνται από τους συγκεκριμένους ανέμους.
4)  Η ψυχρή εισβολή που φαινόταν τις προηγούμενες ημέρες έχει αρκετά εκφυλιστεί σε σημείο που τα αξιόλογα χιόνια θα πέσουν σε μεγάλα υψόμετρα τις περισσότερες ημέρες.
Επισυνάπτω χάρτης υετού για όλη τη χώρα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα με τις περιοχές που θα έχουν αρκετά έως πολλά χιλιοστά στη χώρα μας έως και την Παρασκευή.  
Είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν πολλά από αυτά που βλέπετε αλλά είναι αναγκαίο να έχετε μία πρώτη εικόνα για τις περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας που θα δεχτούν αρκετές βροχές το επόμενο πενθήμερο.

Μένετε βέβαια συντονισμένοι μιας και αύριο το απόγευμα θα αναρτηθεί η τακτική  πρόγνωση του καιρού 2 ή 3 ημερών για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία με αναλυτικούς χάρτες βροχής.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμοι αυτού του είδους οι χάρτες, περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο απεσταλμένος της Le Monde στην Ιταλία, όπου βιώνει μία πραγματική τραγωδία με τον κορωνοϊό, ούσα η χώρα με τα περισσότερα θύματα, απαντάει, εξάλλου, σε μία σειρά από ερωτήσεις και λύνει αρκετές απορίες. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι στην Ιταλία λειτουργούν τα καταστήματα τροφίμων με την προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ για τους ηλικιωμένους είναι δυνατή και η παράδοση αγαθών κατ' οίκον. Επιτρέπεται επίσης η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και στη θάλασσα, αλλά μόνο κατ' άτομο και άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα, αφού αναμένεται να επιβληθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

    Ο ρυθμός της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού επιβραδύνεται και έχει μειωθεί από 25% με 30% σε 15% ημερησίως. Οι δύο επαρχίες που αντιμετωπίζουν το οξύτερο πρόβλημα, το Μπέργκαμο και η Μπρέσια στη Λομβαρδία, διαθέτουν από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Όταν δέχονται, όμως, καθημερινά τόσους ασθενείς, είναι λογικό να μην μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κατάσταση. Αν όλος ο κόσμος αρρωστήσει ταυτόχρονα, η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και η θνησιμότητα μοιραία αυξάνεται.

    Παρόλα αυτά αν δεν ελέγχουμε κανέναν για την ασθένεια, όπως γίνεται λόγω ειδικών συνθηκών στη Λομβαρδία, τα κρούσματα που τελικά καταγράφονται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Έτσι η θνησιμότητα αυξάνεται πλασματικά, αποκαλύπτοντας μία διπλή αλήθεια: Πρώτον ότι ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων έχει υποτιμηθεί και δεύτερον ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν επικίνδυνα. Στην υπόλοιπη Ιταλία η θνησιμότητα είναι πολύ πιο χαμηλή, περίπου στα επίπεδα που βλέπουμε στην Ασία. Έτσι, τα δεδομένα που δίνονται ειδικά στη Λομβαρδία είναι εντελώς πλασματικά.

    Το ζήτημα της διακοπής της οικονομικής δραστηριότητας απασχόλησε από την πρώτη μέρα και ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στις απαγορεύσεις. Τα ημίμετρα δεν βοηθούν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αλλά το να ακινητοποιήσεις ολόκληρο το Μιλάνο, θα γονάτιζε και την υπόλοιπη Ιταλία. Έτσι τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξακολουθούν να κινούνται, τα εμπορικά καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζουν να λειτουργούν και όπως και στη Γαλλία η εργασία από το σπίτι δεν είναι εφικτή για όλους.

    Προς το παρόν η μετάδοση του ιού στον ιταλικό νότο δεν έχει αρχίσει και τα μέτρα λήφθηκαν έγκαιρα εκεί, με συνέπεια στα Βασιλικά να μην έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος από κορωνοϊό. Η ελπίδα υπάρχει, λοιπόν, ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρώμη και σε περιοχές της Ιταλίας με μέτρια συστήματα υγείας θα παραμείνει σε λογικά επίπεδα. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί να σταματήσει η παραγωγή στην Ιταλία και κάποιες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν, επιβραδύνοντας σε κάθε περίπτωση τη δραστηριότητά τους.

    Το θετικό είναι ότι οι Ιταλοί παραμένουν ενωμένοι, ενώ όσον αφορά τις εκκλησίες, αν και επισήμως δεν έκλεισαν, απαγορεύονται οι συναθροίσεις και ο Πάπας έδωσε το καλό παράδειγμα περιορίζοντας τις δημόσιες εμφανίσεις του - πέρα από ένα προσκύνημα που έκανε στους άδειους δρόμους της Ρώμης - και ανακοινώνοντας ότι οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
    https://www.lemonde.fr/international/article/2020/03/20/coronavirus-en-italie-une-double-realite-un-nombre-de-positifs-sous-evalue-et-des-hopitaux-qui-craquent_6033836_3210.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου