ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-8/3/2020 Νοτιάδες, σκόνη και τοπικές μπόρες στα δυτικά(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

 Σάββατο 7 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική χώρα νεφώσεις με τοπικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες και τα φαινόμενα αυτά έως το βράδυ θα επεκταθούν σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.  Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στην Πίνδο και αργά το βράδυ πιθανόν και σε περιοχές του Ολύμπου.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα πεδινά ασθενείς και στα θαλάσσια 3 με 4 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 5 με 6 στα θαλάσσια τμήματα και στα 3-4 στις πεδινές και ορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/22°C
Τρίκαλα 8/23°C
Καρδίτσα 8/23°C
Βόλος 11/19°C
Καλαμπάκα 10/19°C
Ελασσόνα 7/20°C
Αγιά 9/19°C
Φάρσαλα 8/23°C
Σποράδες 13/19°C
----------------------------------------------------
Κυριακή 8 Mαρτίου 2020.
 Προβλέπεται σε όλη τη χώρα κατά περιόδους νεφελώδης καιρός με τοπικές μπόρες στο Ιόνιο, τα ηπειρώτικα και προς το βράδυ και σε νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων. Θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα καιρός το μεσημέρι και σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά τμήματα έως και τις απογευματινές ώρες. Αργά το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές σε όλη την περιφέρεια μέτριας έντασης. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1-5 χιλιοστά υετου στα δυτικά τμήματα και βόρεια τμήματα της περιφέρειας και 0-3 χιλιοστά στα ανατολικά και τις Σποράδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που προς το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά και αργότερα 3 με 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια τμήματα θα πνέουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Λάρισα 11/21°C
Τρίκαλα 10/21°C
Καρδίτσα 10/21°C
Βόλος 13/18°C
Καλαμπάκα 9/19°C
Ελασσόνα 8/17°C
Αγιά 10/17°C
Φάρσαλα 9/20°C
Σποράδες 14/19°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ελπίζω σε ακόμα πιο θερμό Μάρτιο και Απρίλιο και γενικά σε μία ζεστή άνοιξη με 25άρια για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια με τον κορωνοϊό. Στο τέλος θα πάθουμε κατάθλιψη από τον βομβαρδισμό πληροφοριών και αναλύσεων. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερο σου μιλούν για κάτι, τόσο περισσότερο ανησυχείς. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος ασθενών.

    Κάτι που έγινε στο Twitter, το οποίο θα κατεβάζει πλέον και αναρτήσεις μίσους με αφορμή την ηλικία, την αναπηρία ή κάποια ασθένεια, όπως αναφέρει η Le Monde. Δύο από τα μηνύματα που έκοψε το Twitter έγραφαν "όλοι οι ηλικιωμένοι είναι βδέλλες και δεν αξίζουν τη στήριξή μας" και "οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ασθένεια, είναι ποντικοί που θα μολύνουν όποιον είναι γύρω τους". Είναι προφανές ότι τουλάχιστον η δεύτερη ανάρτηση αναφερόταν στον κορωνοϊό, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κάτι σαν... καρκίνος.
    https://www.lemonde.fr/pixels/article/2020/03/06/twitter-etend-ses-mesures-de-lutte-contre-les-propos-haineux_6032006_4408996.html

    Παρεμπιπτόντως, στο Ηνωμένο Βασίλειο παθαίνουν καρκίνο 366.603 άνθρωποι κάθε χρόνο και 1.000 ημερησίως, αλλά για αυτό δεν βγαίνουν έκτακτα δελτία, όπως για τα κρούσματα του κορωνοϊού, οι ασθενείς του οποίου έχουν στην πλειοψηφία τους ένα συνάχι ή βήχα. Το Skynews γράφει ότι 147 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως, δηλαδή, το 40% θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, δηλαδή, με διακοπή του καπνίσματος, κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ και πιο υγιεινής τροφής (όχι πολύ κόκκινο κρέας για παράδειγμα), με τη σωματική άσκηση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
    https://news.sky.com/story/400-cancer-cases-a-day-in-the-uk-could-be-avoided-by-healthier-lifestyles-says-charity-11949894

    Αυτός είναι ο μπούσουλας γενικότερα για όλες τις ασθένειες. Ο υγιής τρόπος ζωής, που δεν είναι, όμως, κι εύκολο να τον έχει κανείς στον αρρωστημένο κόσμο μας.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου