ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/3/2020 Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές(+XAΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
  Προβλέπεται στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες που προς το βράδυ θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά στην ανατολική Θεσσαλία στη Μακεδονία και τη Θράκη  αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα μετακινηθούν προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Εύβοια την ανατολική Στερεά στη δυτική Κρήτη και σε νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Μακεδονία.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο νομό Μαγνησίας και Σποράδων ενώ σταδιακά τοπικές μπόρες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα αλλά από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.  Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και διάσπαρτα στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας  ενώ στις περισσότερες περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπως και στις Σποράδες θα είναι αξιόλογα.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 0 με 2 χιλιοστά στη δυτική Θεσσαλία και 4 με 15 στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα. Στις ορεινές περιοχές του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου και της Όθρυς αλλά και στις Σποράδες θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 25 χιλιοστά κατά τόπους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά πάνω από τα 1400-1500m υψόμετρο το μεσημέρι-απόγευμα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα παραμείνουν κυρίως σε ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το απόγευμα θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και οι δυτικοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή θα  κυμανθεί σε
Λάρισα 9/14°C
Τρίκαλα 9/15°C
Καρδίτσα 9/16°C
Βόλος 10/13°C
Καλαμπάκα 10/14°C
Ελασσόνα 8/13°C
Αγιά 9/12°C
Φάρσαλα 8/13°C
Σποράδες 11/14°C
------------------------------------------------------
Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία τις Σποράδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι αργά το βράδυ ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις μέχρι και το μεσημέρι με λίγες μπόρες κατά τόπους αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
 Θεσσαλία: αρχικά τοπικές νεφώσεις με μπόρες στις Σποράδες και πιθανόν για λίγο σε ορεινά τμήματα του Ολύμπου Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 στα πεδινά τμήματα αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο  στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/18°C
Τρίκαλα 8/18°C
Καρδίτσα 7/19°C
Βόλος 11/17°C
Καλαμπάκα 10/19°C
Ελασσόνα 7/16°C
Αγιά 9/15°C
Φάρσαλα 8/17°C
Σποράδες 11/14°C
---------------------------------------------------
Τετάρτη  11 Μαρτίου 2020.
 Προβλέπεται στις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους όπως και στα Δωδεκάνησα με λίγες μεμονωμένες μπόρες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτική στα θαλάσσια τμήματα 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/18°C
Τρίκαλα 6/18°C
Καρδίτσα 5/19°C
Βόλος 8/17°C
Καλαμπάκα 6/17°C
Ελασσόνα 4/16°C
Αγιά 6/15°C
Φάρσαλα 5/18°C
Σποράδες 10/16°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ 3ΗΜΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ 3ΗΜΕΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ο πιο βροχερός Φλεβάρης στην ιστορία της Βρετανίας

    Αναμένεται πολλή βροχή, δηλαδή, αλλά τουλάχιστον τη γλιτώσαμε την Κυριακή στην Αττική και κόπασε λίγο και το κύμα του νοτιά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Παρεμπιπτόντως, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διπλασιάσει τη χρηματοδότηση για τη θωράκισή του από τις πλημμύρες στα 5,2 δισ. στερλίνες (6,78 δισ. δολ.), όπως μεταδίδει το Reuters. To ποσό αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα με την κατάθεση του προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομίας Rishi Sunak και η αύξηση οφείλεται στις εκτεταμένες πλημμύρες σε όλη τη Βρετανία τον φετινό χειμώνα.

    Τα επιπλέον χρήματα - περίπου 1 δισ. στερλίνες περισσότερες από ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί η κυβέρνηση - θα αξιοποιηθούν σε 2.000 νέα αντιπλημμυρικά έργα και στην προστασία 336 χιλιάδων κατοικιών στην Αγγλία. Οι κοινότητες στη βόρεια και νότια Βρετανία έχουν πληγεί σκληρά από τις πλημμύρες φέτος τον χειμώνα, οπότε είναι σωστό να επενδύσουμε για να προστατέψουμε πόλεις, οικογένειες και σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο" δήλωσε ο Sunak, που θα ανακοινώσει τον προϋπολογισμό την Τετάρτη 11/3.

    Το Met Office ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Φεβρουάριος του 2020 ήταν ο πιο βροχερός στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου με συνεχόμενες θύελλες να προκαλούν εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Οργάνωση των Βρετανών Ασφαλιστών έκανε γνωστό με τη σειρά της ότι θα πληρώσει συνολικά 363 εκ. στερλίνες για ζημιές από τις βροχές και τους ανέμους τον Φεβρουάριο, όταν τον Νοέμβριο του 2019 είχε καταβάλει 110 εκ. στερλίνες. Οι περισσότερες αποζημιώσεις είχαν δοθεί, πάντως, τον Δεκέμβριο του 2015 και ήταν 1,3 δισ. στερλίνες.

    Ο Sunak αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τη θέσπιση ενός Ταμείου με αρχικό κεφάλαιο 120 εκ. στερλίνες, προκειμένου να επισκευάζονται οι ζημιές που έγιναν φέτος τον χειμώνα σε έργα θωράκισης, κι έτσι 300 εξ αυτών θα είναι σύντομα και πάλι λειτουργικά.
    https://www.reuters.com/article/us-britain-budget-floods/uk-set-to-double-funding-for-flood-action-treasury-says-idUSKBN20U0ZA?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου