ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μακροπρόθεσμη εκτίμηση για το μήνα Απρίλιο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο έχουμε τα τελευταία καιρικά νέα για το πώς θα προχωρήσει ο Απρίλιος.

Είναι το προγνωστικό μοντέλο από το οποίο αντιγράφουν πολλοι τις μακροπρόθεσμες τους.

Η δική μας εκτίμηση για τον Απρίλιο Θα προσπαθήσω να είναι έτοιμη την πρωταπριλιά το μεσημέρι και θα την αναρτήσω στο προφίλ μου στο Facebook, στη σελίδα μου στο Facebook, στο blog μου και σε όλες τις συνεργαζόμενες ομάδες του Facebook.

Σύμφωνα λοιπόν με το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ο καιρός στη χώρα μας έως και τις 5 Απριλίου θα είναι σχετικά βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λιγότερες βροχές στα νησιωτικά τμήματα και περισσότερες στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Για την περίοδο 6 έως 12 Απριλίου θα υπαρξει σχετικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χωρας με τη θερμοκρασία όμως να πέφτει και να βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα λόγω και των βοριάδων που θα επικρατήσουν.

Για την περίοδο 13 έως 19 Απριλίου οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα επιστρέψουν σε όλη τη χώρα και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος και της Ευρώπης ενώ στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και κυρίως των Βαλκανίων θα επικρατήσει καλός καιρός με ανομβρία.

EFFIS


Για την περίοδο 20 με 26 Απριλίου οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στη χώρα μας αλλά γενικά σε όλη την Ευρώπη ενώ στην περιοχή της Ελλάδας αναμένονται λίγα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά ενώ αντίθετα στα υπόλοιπα τμήματα δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει και πάλι καλός καιρός.

Για τις τελευταίες ημέρες του μήνα προβλέπονται συνεχιση των σχετικά υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών με αρκετές βροχές θα σημειωθούν λόγω κάποιας ψυχρής λίμνης που θα εγκαθιδρυθεί στην περιοχή μας μέσω της βορειοανατολικής Ευρώπης. Αναμένονται γενικά αρκετές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα όπου και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ όπως είπαμε σε όλη την υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί ελαφρώς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σε γενικές γραμμές δηλαδή η θερμοκρασία αυτό το μήνα θα βρεθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην αρχή και στο τέλος του μήνα θα σημειωθούν και αξιόλογες βροχές που πιθανόν να φτάσουν τον μήνα στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αυτή η εκτίμηση είναι από το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο και δεν έχει σχέση με τη δική μας μεθοδολογία που έχει να κάνει με μελέτη πάρα πολλών δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων και επιφάνειας αλλά και ανώτερης ατμόσφαιρας/ στρατοσφαιρας. Επίσης μελετάμε και την θερμοκρασία των ωκεανών και από όλα αυτά τα προγνωστικά δεδομένα τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον μία εβδομάδα μελέτη εκπονείται η μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον επόμενο μήνα και για το επόμενο τρίμηνο,

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν γιατί αύριο 1η Απριλίου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αναρτήσουμε και την δική μας εκτίμηση για τον Απρίλιο και πιθανόν και μία εικόνα για το Μάιο.


ΠΗΓΗ:https://ec.europa.eu/

European Forest Fire Information System (EFFIS)

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Περιμένοντας, λοιπόν, να μάθουμε αν ο Απρίλης θα είναι ψυχρότερος ή θερμότερος απ' ό,τι συνήθως, ιδού μία έρευνα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία περιοχές με μέσες θερμοκρασίες άνω των 18 βαθμών έχουν τα λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού, ανεξάρτητα με το πότε εντοπίστηκε το πρώτο εξ αυτών.
    https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-telika-yparxei-elpida-apo-tin-zesti-ti-lene-ellines-epistimones-analytiko-grafima/3004205/

    Και ο καθαρός αέρας είναι επίσης ανασταλτικός παράγοντας στην εξάπλωση του ιού.
    Σύμφωνα με τον Guardian, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην περιοχή του βόρειου Πιεμόντε στην Ιταλία δεν έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι τους προστατεύει το "μαγικό νερό", που σύμφωνα με τον μύθο γιάτρεψε τους στρατιώτες του Ναπολέοντα από την πνευμονία, όπως αναφέρει ο Guardian. To χωριό Montaldo Torinese απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από το Τορίνο, όπου μόνο σε μία μέρα καταγράφηκαν 3.658 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Σε ολόκληρο το Πιεμόντε καταγράφηκαν την ίδια μέρα 8.206 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η περιοχή θεωρείται η τέταρτη κατά σειρά που έχει πληγεί πιο πολύ από τον κορωνοϊό.

    Το νερό από ένα πηγάδι του χωριού των 720 κατοίκων θεωρείται ότι γιάτρεψε τους στρατιώτες του Ναπολέοντα πριν από μία μάχη το 1800. Πολλοί στρατηγοί είχαν πάθει πνευμονία, αλλά χάρη στο νερό του πηγαδιού και τον καθαρό αέρα της εξοχής, θεραπεύτηκαν και μάλιστα, ο στρατός του Ναπολέοντα νίκησε και στη μάχη που ακολούθησε τους Αυστριακούς. Τότε το νερό μπορεί να έπαιξε ρόλο, αλλά σήμερα το πηγάδι είναι κλειστό και χρησιμοποιείται μόνο για πότισμα, δεν μπορείς να πιεις.

    Το Montaldo Torinese έχει ηλικιωμένο πληθυσμό ως επί το πλείστον, αλλά ζουν και μερικές νέες οικογένειες και ο δήμαρχος Gaiotti πιστεύει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού χάρη στον καθαρό αέρα και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν υπάρχει και καμία βιομηχανία στην περιοχή, ενώ έγινε και εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοϊό και δόθηκαν και μάσκες σε όλους. Οι μάσκες μάλιστα αντικαθίστανται και δίνονται καινούριες στους χωρικούς που μένουν κυρίως στην περιοχή.
    https://www.theguardian.com/world/2020/mar/30/coronavirus-miracle-water-said-to-have-spared-italian-village
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου