ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/4/2020 Υψηλές θερμοκρασίες και μικρή αστάθεια στα βουνά(ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑ)

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά και 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα
Λάρισα 4/23°C
Τρίκαλα 5/22°C
Καρδίτσα 4/22°C
Βόλος 7/20°C
Καλαμπάκα 5/21°C
Ελασσόνα 3/20°C
Αγιά 5/19°C
Φάρσαλα 3/21°C
Σποράδες 11/18°C
-----------------------------------------------------
Σάββατο 11 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και δεν αποκλείεται στην περιοχή της Ροδόπης να σημειωθούν σύντομες μπόρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/24°C
Τρίκαλα 6/23°C
Καρδίτσα 5/23°C
Βόλος 8/21°C
Καλαμπάκα 7/22°C
Ελασσόνα 4/22°C
Αγιά 6/21°C
Φάρσαλα 5/23°C
Σποράδες 12/19°C
-----------------------------------------------------
Κυριακή 12 Απριλίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας ,της Μακεδονίας και της Θράκης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στις ορεινές και ημιορεινες περιοχές της Λαρισας των Τρικαλων και της Καρδιτσας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες που το βράδυ θα διαλυθούν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά αλλά και στα θαλάσσια τμήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 8/22°C
Τρίκαλα 9/23°C
Καρδίτσα 8/23°C
Βόλος 11/18°C
Καλαμπάκα 9/22°C
Ελασσόνα 7/21°C
Αγιά 8/18°C
Φάρσαλα 7/22°C
Σποράδες 13/17°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10-12/4/2020

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com

e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Στην Αφρική η εξάπλωση του κορωνοϊού παραμένει μικρή, αλλά ο ΠΟΥ συστήνει διαγνωστικά τεστ και προσοχή, όπως μεταδίδει το Reuters. Tις τέσσερις τελευταίες μέρες τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί και αν αυτή η τάση συνεχιστεί μερικές χώρες μπορεί να δουν μία κατακόρυφη αύξηση πολύ σύντομα, όπως έγινε στην Κίνα και την Ευρώπη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ. Με 11 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ήπειρο και 562 θανάτους - δηλαδή, κατά μέσο όρο περίπου 10 σε κάθε ένα από τα 55 συνολικά κράτη της - η Αφρική θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ και αυτά να μην γίνονται μόνο στις πρωτεύουσες.

    Κι αυτό διότι μπορεί οι αριθμοί στην Αφρική να είναι προς το παρόν μικροί, αλλά αυξάνονται γρήγορα και κάποιες ευάλωτες κοινότητες μπορεί να υποφέρουν στο άμεσο μέλλον. Στη Ζάμπια έκλεισαν, εξάλλου, εκπαιδευτικά ιδρύματα και απαγόρευσαν τις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων και τα ταξίδια αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

    Οι Αφρικανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Νότιας Αφρικής, της Νιγηρίας και της Ρουάντα στάθηκαν στο πλευρό του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα επίθεση από τον Donald Trump, που απείλησε να σταματήσουν οι ΗΠΑ να χρηματοδοτούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Αν και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αφρική είναι ένα κλάσμα όσων καταγράφονται παγκοσμίως, η ήπειρος πλήττεται οικονομικά και η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,1% με 5,1%, ενώ το 2019 είχε ανάπτυξη 2,4%. Επίσης οι ζημίες από την παραγωγή που έχει συρρικνωθεί, εξαιτίας των περιορισμών στο παγκόσμιο εμπόριο αναμένονται στα 37 δισ. δολ. με 79 δισ. δολ. στην υποσαχάρια Αφρική.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-africa/some-african-countries-heading-for-peak-in-coronavirus-cases-in-weeks-who-official-idUSKCN21R221?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου