ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/4/2020 Η σχετική καλοκαιρία συνεχίζεται με προσκαιρη σημαντικη πτωση της θερμοκρασιας(ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑ)

Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται πολύ καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί  3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ από το μεσημέρι στα ορεινά αλλά και τα πεδινά τμήματα  με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/24°C
Τρίκαλα 9/24°C
Καρδίτσα 9/24°C
Βόλος 11/21°C
Καλαμπάκα 9/24°C
Ελασσόνα 7/22°C
Αγιά 8/21°C
Φάρσαλα 7/23°C
Σποράδες 13/19°C
-----------------------------------------------
 Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και μέχρι αργά το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα.  Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο  στην Μακεδονία και τη Θράκη Και πιθανόν σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στα νότια τμήματα ο καιρός θα παραμείνει καλός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το βράδυ.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές από το μεσημέρι κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές περιοχές ενώ στα ορεινά τμήματα πρόσκαιρα θα φτάσουν για λίγο και τα  5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/22°C
Τρίκαλα 8/22°C
Καρδίτσα 7/22°C
Βόλος 11/18°C
Καλαμπάκα 9/20°C
Ελασσόνα 7/19°C
Αγιά 8/19°C
Φάρσαλα 7/22°C
Σποράδες 13/18°C
---------------------------------------------------
Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις σποραδικές βροχές στη Ηπειρο , τη Θράκη ,τη Μακεδονια στις Σποράδες, την Θεσσαλία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. 
 Λίγα χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 700 με 800 μέτρα υψόμετρο και στη Θεσσαλία και την Ανατολική στερεά πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο άνευ σημασίας. Αργα το βραδυ στη βορεια Κρητη θα σημεωθουν λιγες ορογραφικες βροχες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις το πρωί που γρήγορα θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα σποραδικών βροχών αλλά από τις απογευματινές ώρες σταδιακά και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Λιγα χιονια στα ορεινα πανω απο τα 1000m υψομετρο κατα μεσο ορο.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μικρή πιθανότητα σύντομης πρόσκαιρης βροχής αλλά ο καιρός το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες που αργότερα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/14°C
Τρίκαλα 9/14°C
Καρδίτσα 9/14°C
Βόλος 11/14°C
Καλαμπάκα 9/12°C
Ελασσόνα 7/11°C
Αγιά 8/11°C
Φάρσαλα 7/13°C
Σποράδες 10/13°C
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 13-15/4/2020


Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια