ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 13-19/4/2020

 O καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται να κυλά με καλές γενικά καιρικές συνθήκες.  οι βροχές θα είναι λίγες και η θερμοκρασία στις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας θα κυμανθούν στα κανονικά ή λίγο παραπάνω για την εποχή επίπεδα.  Ας ξεκινήσουμε όμως αναλυτικά μέρα με την ημέρα την πορεία του καιρού σε όλη τη χώρα.

 Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις σε τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας όπως και στην Κρήτη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ με εξασθένηση.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε γενικές γραμμές στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------
Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά  θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα ενώ αργά το βράδυ πιθανόν να επεκταθούν και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Τα φαινόμενα θα είναι λίγα διάσπαρτα και άνευ σημασίας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρώτικα από  6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------------
Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στη Θράκη ,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ,τις Σποράδες και πιθανόν σε τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ θα έχει καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 Και άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι στο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρώτικα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά τμήματα θα φτάσει τοπικά και τους 21 με 22.
--------------------------------------------------------
Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή σημαντική εξασθένηση το βράδυ
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από  1 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------
Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός  σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία  σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------
Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα στα ορεινά ηπειρώτικα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 και αργότερα στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3-4.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
----------------------------------------------------------------------------
Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα δυτικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις που μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου χωρίς φαινόμενα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο  Ιόνιο 5 με 6.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί  ο αναλυτικός πίνακας για τη Θεσσαλία. Εδώ μπορείτε να δείτε τον καιρό που θα έχουμε κάθε μία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με γραφικά αλλά και με κείμενο, τον άνεμο σε μποφόρ, τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία κάθε ημέρας,  την πιθανότητα για αξιόλογες βροχές,  την σχετική υγρασία της κάθε ημέρας για πιθανά ποτίσματα που  τυχόν θέλετε να κάνετε  και τέλος βλέπετε το ποσοστό επί τοις εκατό ώστε να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση που κάνουμε για κάθε ημέρα.  Σε γενικές γραμμές φαίνεται μία εύκολη εβδομάδα προγνωστικά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Στο τέλος βλέπετε και τον συνολικό υετό για όλη τη χώρα σε χιλιοστά ή τόνους νερό ανά στρέμμα που θα πέσουν έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Στη Γαλλία, τη θέσπιση βασικού εισοδήματος ζητούν 19 πολιτικά στελέχη για όσους ζουν σε καθεστώς επισφάλειας, εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως γράφει η Liberation. H ιδέα για το βασικό εισόδημα, το οποίο είχε αναφέρει πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017 ο τότε υποψήφιος Benoit Hamon, επανήλθε καθώς η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού εξελίσσεται σε μία οικονομική κρίση. Έτσι, οι 19 πρόεδροι σε ισάριθμα διαμερίσματα της Γαλλίας θεωρούν το βασικό εισόδημα για άτομα άνω των 18 ετών ως τη μοναδική λύση για συμπολίτες τους που ζουν σε καθεστώς επισφάλειας.

    Πρόταση για ένα καθολικό εισόδημα σε όσους έμειναν χωρίς πόρους λόγω της κρίσης έχει γίνει και στην Ισπανία από την κυβέρνηση. Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο συγκεκριμένο ποσό για το εγγυημένο εισόδημα που σε πρώτη φάση θα αφορά ένα μέρος του πληθυσμού, καθώς η Ισπανία είναι η χώρα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και 300 χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι από το ξέσπασμα της κρίσης.
    https://www.liberation.fr/direct/element/des-responsables-socialistes-demandent-un-revenu-de-base-universel_112179/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου