ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-19/4/2020 Βελτίωση καιρού και άνοδο θερμοκρασίας(ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΩΝ)

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη την Ελλάδα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες σε νησιά των Δωδεκανήσων και της βόρειας Κρήτης και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην περιοχή της Ρόδου και πρόσκαιρη σύντομη καταιγίδα. Ο καιρός όμως και σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια από το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα για λίγες ομίχλες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα για λίγες ώρες το πρωί κοντά σε λίμνες και ποτάμια.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα αρχικά δυτικοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 4/18°C
Τρίκαλα 5/18°C
Καρδίτσα 4/18°C
Βόλος 7/17°C
Καλαμπάκα 5/17°C
Ελασσόνα 2/17°C
Αγιά 4/17°C
Φάρσαλα 3/18°C
Σποράδες 9/16°C
------------------------------------------------------
Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου  2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καιρός στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου άνευ σημασίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πιθανές νεφώσεις το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 5/23°C
Τρίκαλα 6/23°C
Καρδίτσα 5/23°C
Βόλος 8/21°C
Καλαμπάκα 5/23°C
Ελασσόνα 4/21°C
Αγιά 5/21°C
Φάρσαλα 4/22°C
Σποράδες 11/18°C
---------------------------------------------
Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης το απόγευμα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Λάρισα: αίθριος καιρός καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε επίπεδα υψηλότερα των κανονικών θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/26°C
Τρίκαλα 9/26°C
Καρδίτσα 9/26°C
Βόλος 11/21°C
Καλαμπάκα 9/24°C
Ελασσόνα 8/24°C
Αγιά 9/23°C
Φάρσαλα 8/25°C
Σποράδες 12/19°C
--------------------------------------------
Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και οι νεφώσεις που θα αυξηθούν στο Ιόνιο ,τη δυτική ηπειρωτική χώρα και τη Θράκη με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το βράδυ.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις  το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 9/27°C
Τρίκαλα 9/27°C
Καρδίτσα 9/27°C
Βόλος 12/25°C
Καλαμπάκα 9/25°C
Ελασσόνα 7/25°C
Αγιά 9/24°C
Φάρσαλα 8/26°C
Σποράδες 14/22°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Ίσως το πλέον δυσοίωνο σενάριο για τη βρετανική οικονομία προβλέπει συρρίκνωσή της κατά 35% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και τους άνεργους να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια, όπως αναφέρει το Skynews. Στη συνέχεια η ύφεση θα περιοριστεί στο 13%, αλλά όχι και η ανεργία, που θα ξεπεράσει το 10%, σκαρφαλώνοντας στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990, ενώ τώρα είναι 3,9%. Ο κυβερνητικός δανεισμός θα αυξηθεί επίσης στο 14% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα από 218 δισ. στερλίνες σε 273 δισ. στερλίνες. Όλα αυτά δεν είναι, ωστόσο, εκτιμήσεις, αλλά ένα σενάριο του Office for Budget Responsibility, που βασίζεται στην υπόθεση ότι η καραντίνα θα κρατήσει στη Βρετανία για τρεις μήνες. Το OBR θεωρεί ότι είναι η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και όχι ο ίδιος ο ιός που προκαλεί αυτά τα τεράστια προβλήματα στην οικονομία.

    Κι αυτό διότι από παλιότερες επιδημίες έχει αποδειχτεί ότι η οικονομική επίπτωση από τον κορωνοϊό δεν θα είναι τόσο από τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν, αλλά από τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του, τα οποία μειώνουν τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες. Μειώνουν επίσης την ικανότητα των επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα ως προμηθευτών, κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερα έσοδα, λιγότερες δαπάνες, μείωση των φορολογικών εσόδων και αύξηση της ανεργίας.

    O Rishi Sunak απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ότι αν δεν περιοριζόταν με την καραντίνα η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι επιπτώσεις στην ανεργία θα ήταν πολύ χειρότερες. Όλα δείχνουν, πάντως, τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση από το 1930, με την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας να εκτιμά ότι η χώρα είναι ήδη σε ύφεση και ανάλογες να είναι οι εκτιμήσεις και για τη Γερμανία.
    https://news.sky.com/story/uk-economy-could-shrink-by-a-third-under-obrs-coronavirus-scenario-11973048
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό Πάσχα κ Καλή Ανάσταση σε όλους!!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και η πρωθυπουργός Jacinda Arden αξίζουν το χειροκρότημα για τον τρόπο που χειρίστηκαν και περιόρισαν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα είναι πάνω από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στον Guardian ο Bryce Edwards. O ίδιος υποστηρίζει ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ζήτησε ολόκληρη η κοινωνία, ακόμα και η αντιπολίτευση, αλλά πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση του ιού, διότι με την καραντίνα η δημοκρατία εξαρθρώνεται. Πολιτικές ελευθερίες περιορίζονται, το κοινοβούλιο υποβαθμίζεται, όπως και ο ρόλος των ΜΜΕ, με συνέπεια να υπάρχει μικρότερη πρόσβαση στην πληροφορία.

    Υπήρχε έτσι κι αλλιώς δημοκρατικό έλλειμμα στη Νέα Ζηλανδία με συγκέντρωση της πολιτικής εξουσίας και πολύ μικρή συμμετοχή του κόσμου στα κοινά, κάτι που εξαιτίας του κορωνοϊού επιδεινώθηκε. Το καθεστώς στα ΜΜΕ ήταν επίσης ήδη προβληματικό και η καραντίνα έφερε περισσότερες απολύσεις και λιγότερες ειδήσεις. Κορυφαίοι δημοσιογράφοι - όσοι δεν μεταπήδησαν σε γραφεία τύπου ή δημοσίων σχέσεων - διαμαρτύρονται ότι η ενημέρωση δεν είναι αυτή που πρέπει και γίνεται αποκλειστικά από την πρωθυπουργό Jacinda Arden και τον γενικό διευθυντή δημόσιας Υγείας Ashley Bloomfield. Μόνο κατά τις συνεντεύξεις τύπου που δίνουν αμφότεροι καθημερινά, μπορούν πλέον οι δημοσιογράφοι να κάνουν κάποιες ερωτήσεις. Αλλά είναι αδύνατη η υποβολή νέας ερώτησης, ανάλογα με την απάντηση, άρα και η αμεσότητα του διαλόγου.

    Μετά, μάλιστα, την περιθωριοποίηση του Νεοζηλανδού υπουργού Υγείας David Klark, επειδή έσπασε την καραντίνα και πήγε οικογενειακώς στη θάλασσα, η πρωθυπουργός Jacinda Arden έχει αναλάβει και τις δικές του αρμοδιότητες. Η δημοφιλία της έχει φτάσει στο 88%, έναντι 59% των ηγετών στις χώρες G7, που έχουν δεχτεί και το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό, αλλά σε περιόδους κρίσης χρειάζεται περισσότερος έλεγχος στην εξουσία, όχι λιγότερος.

    Και το Παρατηρητήριο Κατά της Διαφθοράς στη Νέα Ζηλανδία προειδοποιεί ότι δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να καταλήξουν στις τσέπες ιδιωτών που θα κερδίσουν από την κρίση. Αλλιώς μπορεί να καταπολεμηθεί η υγειονομική κρίση, αλλά να προκύψει ένα πολιτικό σύστημα που θα είναι λιγότερο δημοκρατικό με πολύ χειρότερες τελικά συνέπειες.
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/apr/16/new-zealands-fight-against-covid-19-looks-successful-but-democracy-is-under-threat
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη υγεία εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου χρόνια πολλά
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου